Хрониките на тийнейджърите-супергерои

„Хроники“ вече върви по кината и се рекламира, но за какво всъщност става дума и става ли за гледане?

Ако случайно сте хванали някоя реклама по телевизията, може и да сте се зачудили що за филм е „Хроники“. Правилно сте разбрали, че става дума за псевдодокументален филм с група тийнейджъри, които се сдобиват със суперсили. Те документират и качват в Youtube своите експерименти с новите си способности. Някои от тях се променят и показват своята мрачна страна, окрилени от приликите си със Супермен. Тяхната употреба на суперсилите надминава хлапашките простотии и преминава в сериозни престъпления. Фокусът е не толкова върху фантастичната страна на въпроса, а върху драматичната – какво ще прави тийнейджърът, ако открие цялата тази власт в себе си? Не всички сцени са заснети уж през техните камери – накрая вече минаваме на записи от охранителни камери и полицейски архиви.

Честно казано, малцина очакват много от филма. Поредната супергеройска драма, смесена с псевдодокументалния стил, от който вече ни се повръща. Първите ревюта обаче са по-скоро положителни. Драмата се описва като реалистична, а героите – като земни и достоверни. Ефектите пък далеч не са толкова долнопробни, колкото можем да очакваме от филмите, заснети по този начин. За актьори, режисьори, сценаристи и т.н. никъде не се говори, защото всички имена в екипа са световно неизвестни. Аз лично изпитвам неприязън към псевдодокументалния жанр, тийн-драмите, както и към супергероите, така че ще изчакам още положителни ревюта, преди да се прежаля да го гледам, но засега нещата наистина не изглеждат толкова зле. Chronicle вече върви по кината и у нас, така че ако се чувствате в настроение – може да го пробвате.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

gerinka

Може да му се даде шанс 🙂
До къде ще ги омае силата, която притежават, какво ще рашат да правят. Ще видим

Петя Ивайлова
petia84

и аз не обичам тийнейджъри, а и този жанр не ми вдъхва доверие, но като малка наистина харесвах супергерои. Въпреки това едва ли ще гледам този филм – не виждам нищо необикновено в поуките му – има си причина повечето супергерои да са умници – Спайдърмен, Светкавицата, Железния човек и т.н… Не мога да си представя в какво биха се превърнали х-мените без професор Ксавие, или Факлата и Нещото без господин Фантастичен.