2 коментара
space1999 01

Какъв ще е космосът през 2099?

Създателите на римейка на V ще пренаправят нов стар сериал – Space: 1999

Изображение с име: Space 2099 teaser poster 1
Тийзър плакат на "Космос: 2099" №1

Великобританският „Космос: 1999“ ще се прави наново. Идеята е на HDFilms, студиото зад римейка на „Посетителите“ за ABC. Първата стъпка към възстановяването на сериала е да се премести заглавната дата със 100 години напред – проектът се нарича „Космос: 2099“.

Оригиналът има 2 сезона, които са се излъчили през 70-те години в англоговорящите страни, но по-късно са минали и по телевизии в други държави. Тогава 1999 е изглеждала достатъчно далеч в бъдещето, за да си представят хората, че дотогава ще имаме база на Луната. Сега е даден малко по-реалистичен срок, като събитието е отложено с един век.

Сюжетът на Space: 1999: Ядрените отпадъци, складирани на Луната откъм тъмната й страна се взривяват (вероятно с участието на мистериозна извънземна сила), което запраща спътника ни и оцелелите на него 311 учени от лунната изследователска база Алфа с огромна скорост в дълбокия космос.

Президентът на HDFilms Джейс Хол обяви Space: 2099 със следното изявление: „Научната фантастика е силен формат, способен да изобрази човешки състояния по провокативни начини. Ние наистина ще подходим към сериала модерно, но ще запазим общата атмосфера на оригинала и ще се възползваме от вълнуващите възможности и идеи, с които разполага той.“

Изображение с име: Space 2099 teaser poster 2
Тийзър плакат на "Космос: 2099" №2

Макар и с някои малки разлики „Космос: 1999“ не е много по-различен от други, по-известни сериали като „Стар Трек“ и „Бойна звезда Галактика“, на които също се замислят нови версии. Великобританският космически сериал се различава основно по визията си, която е силно повлияна от тази на Стенли Кубрик в „2001: Космическа одисея“.

Макар и идеята да звучи много добре, все пак се притесняваме дали студиото няма да повтори грандиозния си провал с „Посетителите“. Сериалът от 2009 взе само някои елементи от оригинала си, при което започна много силно и с рекорден рейтинг. За съжаление, качеството бързо спадна, като единственият елемент, по-бързо спадащ от него, бяха рейтингите. Но може пък продуцентите да са се поучили от грешките си? Единственото, което можем засега да кажем, е че плакатите, отпуснати като тийзъри на предстоящия сериал, изглеждат също толкова яки и зарибяващи, колкото първите постери на V.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата