1 коментар
Diablo-3

Диабло 3 излиза през май

Крайно време беше – след повече от 10 години разработка голяма част от феновете, чакащи това продължение, са остарели и побелели.

Изображение с име: diabloDiablo е един от хитовете на старото поколение геймъри, уплътнили не една и две нощи на зарибените играчи. Мина доста време откакто феновете на поредицата бяха зарадвани с нещо ново, но ето, че наближи заветната дата, в която ще се завърнат в адската вселена на Диабло. Всъщност, датата бе обявена от Blizzard днес, 10 години след като оттам обявиха, че ще разработват продължение. Чакането най-накрая ще намери своя заветен край на 15 май тази година.

След много години тежка работа и месеци бета-тестове, най-накрая сме готови. Очакваме с нетърпение да доизлъскаме Diablo III докрай през следващите два месеца, за да доставим най-доброто екшън-RPG по целия свят„, каза Майк Морхайм, директор и един от учредителите на Близард. Човекът сигурно се чувства сякаш е свалил огромен товар от плещите си след годините упреци и неприлични думи, отправени по негов адрес заради дългата разработка на играта.

Изявлението е помрачено единствено от липсата на официална дата за конзолна премиера. На 15 май ще се зарадват само тези, които ще играят на PC, а останалите ще трябва да почакат още малко. Макар че „малко“ е доста разтегливо понятие при този 10-годишен период.

Вижте интрото на дългоочакваното мрачно фентъзи по-долу. В началото малко прилича на Warcraft, но по-нататък си проличава, че заглавието все пак залага на собствен стил, а дългите години разработка не са се отразили толкова пагубно на графиката:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата