2 коментара
prometheus-movie-poster

Prometheus с пълен трейлър

Нови кадри от научно-фантастичния филм, които разкриват повече за историята.

Изображение с име: Prometheus_movie_05Прометей се очертава да бъде една от малкото хардкор фантастики, които ще видим на кино през близкото (може и далечно) бъдеще. И със сигурност една от тези, които ТРЯБВА да гледаме. Примесен с щипка ужаси, филмът обещава да се върне към корените на научната фантастика, а потвърждение за това е и името на продуцента – именно Ридли Скот.

Действието ще се развива във вселената, създадена от филмите за пришълците, но няма да е пряко свързано с историята им. „Prometheus“ ще бъде повече философски ориентирана фантастика, отколкото филм на ужасите. Според сценариста Деймън Линделоф, той ще изследва идеята за създаването ни.

Още от юли месец, когато ни показаха първа снимка от филма, от студиото на определен интервал от време ни пускат нова информация – или плакат, или нова снимка, или тийзър – но все недостатъчни. С приближаването на премиерната дата вече имаме материал, с който да си „оплакнем“ очите – пълен трейлър на филма, от който можем да научим и повече за историята. Явно мисията за установяването на произхода ни не върви по план, след като изследователите събуждат същество, което иска да се завърне на Земята (а това определено няма да се отрази особено добре на жителите и).

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Прометей“ излиза на 8 юни 2012. Идеята на Скот е реализирана в сценария на Деймън Линделоф („Изгубени“, „Стар Трек“ 1 и 2 (или 11 и 12, зависи как броим)), а в главните роли ще видим Нооми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терон, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг, Бен Фостър и Патрик Уилсън.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата