facebook the walking dead

The Walking Dead с фейсбук-игричка

През април феновете на „Живите мъртви“ ще намерят още една причина да висят по цял ден във Фейсбук.
Статията е ОБНОВЕНА с трейлъра на видеоиграта.

Изображение с име: facebook the walking dead scrНова безплатна игричка ще заинтригува фейсбукърите през април. Именно тогава сайтът пуска AMC’s The Walking Dead Social Game. Приложението ще промотира допълнително сериала и ще радва феновете на хитовия сериал.

Играчите ще имат възможност да поемат „анти-зомби“ мисии, тоест да пръскат мозъците на мъртъвците през монитора. Битките ще са организирани в система, базирана на ходове – всеки играч ще играе, когато дойде неговият ред, а междувременно останалите обекти и субекти от играта ще чакат.

Интересното е, че след излизане от фейса, играта продължава за героя на потребителя. Само че тогава той ще трябва да разчита на приятелите му да го опазят жив до следващото логване. Явно в това се състои „социалният“ елемент.

Заглавието ще взаимства повече от сериала, отколкото от комикса, и ще адаптира случки от малкия екран. Разбира се, ще има и нови моменти и места, за да има все пак някакво разнообразие.

Същевременно, от Telltale Games разработват видеоигра „Живите мъртви“. Тя е предвидена като самостоятелно заглавие за компютри и конзоли. Ще се развива с цялостен сюжет и собствени герои, които ще оцеляват във същата покосена от зомби-апокалипсис вселена. Водачът на групата ще се казва Лий Евърет и, макар че неговите хора няма да се познават с Рик Граймс и героите от комикса и сериала, ще трябва да минат през подобни на техните премеждия.

Играта ще се продава на епизоди, като първите пет ще са готови за края на април.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Втори сезон завърши излъчването си в САЩ тази неделя с рекордно високи рейтинги, а в България текат последните епизоди. Фейсбук-приложението и видеоиграта ще държат влага на феновете до началото на трети сезон, по който вече усилено се работи, за да излезе през октомври с 16 нови серии.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата