Fringe се завръща за финален сезон

Фантастиката ще продължи още една година, за да видим финала такъв, какъвто създателите са си го представяли.

Триото ще е на линия за още една година

След няколко мъчителни дни на чакане Fox най-сетне се произнесоха за съдбата на „Fringe“. Въпреки анемичните рейтинги в последния сезон, сериалът ще се завърне за още една финална година, в която продуцентите и сценаристите ще завършат историята на нашата и паралелната вселена по искания от тях начин.

Както ви казахме, до последния момент създателите на драмата не са знаели каква е съдбата на продукцията им и са се подсигурили със снимането на два финала за сезона. Вече със сигурност знаем, че ще се излъчи по-добрия за феновете финал – този, който не привършва съвсем историята, а оставя част от нея неразгадана за следващ сезон.

Продуцентът Джеф Пинкнър изглеждаше доста уверен в туитър за съдбата на сериала – там той сподели, че е сигурен на 9.9 от 10, че ще видим продължение и постоянно повтаряше на последователите си, че се чувства страхотно и оптимистично настроен. Явно новината закъсня толкова много заради договаряне на подробностите около петия финален сезон, а не защото оптимизмът му е бил неоправдан. Пети сезон ще бъде съкратен и ще се състои от 13 серии, а не 15, както се говореше преди новината да излезе официалнао. Излъчването им ще започне идната есен. Убедеността на създателите си личи и от пуснатия трейлър веднага след официалното обявяване на новината. Въпреки че не съдържа нови кадри все пак може да се окаже интересен за феновете:

http://www.youtube.com/watch?v=gvWqOZL8JXA&feature=youtu.be

Интересното е, че надписът използван за „Fringe The Final Season“ е същият, който видяхме за първи път миналата седмица в откриващите надписи на епизода „Letters of Transit“. Означава ли това, че пети сезон ще се развива в бъдещето? Ще трябва да почакаме до есента, за да разберем.

След официалната новина дойдоха и официалните изявления от замесените страни:

„Fringe е забелeжително креативен сериал, който вдигна летвата като една от драмите с най-богата фантазия. Завръщането му за финални 13 епизода ни позволява да предоставим на лоялните му фенове кулминационния завършeк, който заслужават. Изумителната работа на продуцентите, сценаристите и невероятно талантливият актьорски състав и екип ни доставиха четири уникални сезона. Въпреки че краят е горчив, ще видим много вълнуваща последна глава“, споделя Кевин Рейли от Fox.

Развълнувани сме и сме повече от благодарни на Fox и феновете ни, че направиха невъзможното възможно: „Експериментът“ ще продължи за пети сезон, който ще позволи на сериала да завърши по луд и вълнуващ начин“ , казва създателят и продуцент на шоуто Джей Джей Ейбрамс. „Всички в Bad Robot сме завинаги задължени на нашите зрители и невероятно подкрепящата ни Fox за това, че позволиха приключенията на Фриндж Дивизията не само да продължат, но и да завършат по начин, който перфектно подхожда на сериала.

„Подновяването означава невероятно много за нас, защото обичаме да споделяме тези истории с нашите ентусиазирани фенове“, добавят продуцентите Джеф Пинкнър и Дж. Х. Уайман. „От името на актьорския състав и екипа благодарим на нашите фенове и на Fox, че ни позволиха да си представяме невъзможното толкова дълго. Сезон 5 ще бъде вълнуващо приключение за всички нас.

До края на четвърти сезон остават още 3 серии, което с 13 от пети сезон правят 16 серии до края на сериала. Надяваме се обещанията на продуценти и сценаристи да се осъществят и да видим един наистина достоен завършек на „Eкспериментът“.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
13 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

по принцип и на мен ми изглежда възможно този път Бел да е от лошите, но нали Нимой се беше отказал от актьорството? Мисля, че той спомена в някакво интервю, че се пенсионира.

Мира

И според мен са свързани. Не може в предишната времева линия където Бел умря да го заловиха за нула време, а сега където явно Бел е жив да има толкова много ресурси и винаги да е на една стъпка пред тях. Инересно е обаче Бел как е оживял и какви ги мисли. Освен това как Джоунс прикотка кортексифан децата, които Бел и Уолтър обучаваха за „войници“.

Имам си една теория, че Уилям Бел има МНОГО общо с Дейдид Джоунс? И глифовете от 20 епизод = ALIVE , пък и натъртиха над изречението на Уолтър, че е подценил Джоунс и бил с гениален ум, има нещо според мен, ще разберем 🙂

Mood99

Радвам се, че го продължиха, но последните няколко епизода ми се сториха слабички.

Мира
Pepper

E тогава какъв ще е смисъла от пети сезон, ако успеят да оправят нещата в четвъртия и това бъдеще не се случи? Предполагам че ще можем да гадаем повече след края на четвърти сезон. Нямам търпение да видя какви ще ги навържат.

Станимир Ставрев

YES YES YES!!! Хора почти съм сигурен, че бях чел някъде, че последният сезон ще е именно за събитията след 20 години, така че всичко да се навърже. Тоест ако последният сезон не беше одобрен, щяхме да видим само финала на сегашната арка.

Петя Ивайлова
petia84

Не знаех, че ще дават Хенриета пак, преди края на сезона – явно съм пропуснала някое промо. 🙂

Мира

И аз много се радвам. Колкото повече ,толкова повече. Хенриета ще я видим още този сезон. За следващия нищо не се знае. Интересно е, че точно тази версия на надписа решиха да ползват – от бъдещето и също така Джошуа Джаксън в интервю сподели, че ще се отвори „вратичката“ за пети сезон в 19 серия. Кой знае какво ще измислят пак. Не веднъж са ни хвърляли в тъча.

Петя Ивайлова
petia84

Наистина се радвам!:)
Жалко само, че едва ли ще видим Хенриета и героя на Кюсак – предполагам, финалният сезон ще се развие в настоящето, а не след 20 години.