EGPoster

„Играта на Ендър“ отложена за ноември 2013

Съображенията на Summit идват от това, че тогава ще имат по-слаба конкуренция в кината.

Изображение с име: igratanaendarМесец март 2013 изглежда доста претоварен с потенциални хитови фантастики. Именно тогава излизат Oz, The Great and Powerful на Сам Райми, „Джак, убиецът на гиганти“ на Брайън Сингър, The Host, продължението на „Пърси Джаксън“ и научната фантастика „Елисей“ на Нийл Бломкамп. Доскоро в този вълнуващ списък фигурираше и „Играта на Ендър“, но от Summit решиха, че няма смисъл да се бутат между шамарите.

Ето защо, новата премиерна дата за Ender’s Game ще бъде 1 ноември. Точно този петък засега не се гласи за нищо по-интересно, а след него единствената потенциална заплаха за бокс-офиса е научната фантастика на Роланд Емерих Singularity. Така Ендър ще има 2 седмици да прави парички почти необезпокояван. Но каквото направи през тях – то и ще си остане, защото на 15 ноември 2013 излизат продълженията на „Тор“ и „Игрите на глада“, които със сигурност ще оставят останалите без конкуренция.

Вероятно именно от такова естество са причините за това голямо закъснение. Разбира се, това може да означава и че продукцията среща някакви проблеми, както и че самите продуценти не са достатъчно уверени в качествата на филма, но е твърде рано за подобни мрачни заключения.

Режисьорът на „Играта на Ендър“ е Гавин Хууд, а в главната роля е Аса Бътърфийлд. Неговият герой, Ендър, има вродена способност да трепе извънземни в симулациите, поради което е вербуван във военна програма срещу истински врагове от космоса. Сценарият е по книгата на Орсън Скот Кард, а в актьорския състав ще видим още Харисън Форд, Бен Кингзли, Виола Дейвис и Абигейл Брезлин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата