Римейкът на „Кери“ придобива форма

Вече има режисьор, избрана актриса за главната роля и обявена премиерна дата за Carrie.

Плакат с Клои Грейс Мориц, направен от фен на "Кери"

Римейковете в Холивуд от известно време насам никнат като гъби след дъжд. Често те се приемат с отворени обятия от публиката, но понякога и критици, и потенциални зрители реагират с лошо, когато техен любим стар филм започне да се прави наново.

Такъв беше случаят и с „Кери“. Екранизацията на едноименната книга от Стивън Кинг през 1976 се превърна в култова за мнозина. Тогава актрисата в главната роля и тази в поддържащата, съответно Сиси Спейсък и Пайпър Лори, спечелиха наградите на Американската филмова академия в съответните си категории, а в момента филмът се смята за класика. Тези успехи бяха постигнати с таланта на актрисите, отлично развитата психологическа страна на сюжета и залагането на класическия хорър. Кери е дотолкова увредена от майка си и подигравките на съучениците, че се чувства чужда в собственото си тяло. Идва ден обаче, когато тийнейджърката открива, че притежава телекинетични способности. Именно тогава си отмъщава, и то доста брутално, на всички, които са я наранили. Филмът първо кара зрителя да й съчувства и дори да се ядосва на пасивността й, а след това го обърква тотално – дали да се радва за нея и да е доволен от раздадената справедливост, дали да се гнуси от действията й или да се срамува, че изобщо е симпатизирал на героинята?

Да видим колко от стотиците съвременни филми за супергерои постигат същото ниво на емоции у зрителя. Няколко? Един-два? Николко? Ето защо мнозина веднага реагираха отрицателно на новината за подготвяния римейк и го отхвърлиха като ужасна идея. Да не говорим, че по едно време за главната роля се спрягаше Меган Фокс („Трансформърс“). Красавицата може да присъства в много мъжки мокри сънища, но определено е далеч от нужната за този образ актриса.

Джулиан Мур

Напоследък обаче мнението на обществеността за проекта започна да се затопля. За режисьор на филма се нае Кимбърли Пиърс. Жената загатна за потенциала си с „Момчетата не плачат“ и определено има нюх към драмата. Главната роля в сценария на Роберто Агуайър-Сакаса (Glee, Spider-Man: Turn Off the Dark) ще изиграе Клои Грейс Морец. Младата актриса е известна с ролите си в Kick-Ass и Let Me In, отново римейк на стар хорър, а скоро ще я видим и в Dark Shadows. Изглежда, тя е харесвана в САЩ, тъй като кастингът й се приема с одобрение. За майката на Кери пък се гласи Джулиан Мур („Мълчанието на агнетата“, „Магнолия“, „Еволюция“). Червенокосата актриса е с дълга филмография и много фенове, което допълнително повишава интереса. Едва ли някой се съмнява, че ролята й на религиозна фанатичка, малтретираща дъщеря си, ще бъде добре изпълнена.

Макар и близка до оригинала, интерпретацията ще бъде и много модерна. Кери ще бъде тормозена от майка си и съучениците в днешния свят на високи технологии, мобилни телефони, висене в мрежата и т.н. Как ще се отрази това на качеството на сюжета, засега не можем да кажем, но с Пиърс, Морец и Мур начело, можем да сме сигурни, че няма да се получи поредната тийн-боза.

Световната премиера на Carrie ще е на 15 март 2013 година. Предполагаме, че дотогава MGM ще измислят още нещо, с което да зарибят киноманите и да опровергаят скептиците.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |