original

Шарлейн Харис ще прави сериал за Syfy

Авторката на историите за Суки Сакхаус ще развива Grave Sight.

Изображение с име: Charlaine_HarrisСъздателката на „Истинска кръв“ Шарлейн Харис окончателно излиза от Бон Темпс. След като обяви намерението си да завърши историята на Суки Стакхаус веднъж завинаги, писателката се уреди с нова работа – ще развива сериал за телевизия Syfy.

Новият проектосериал, Grave Sight, ще бъде телевизионна адаптация на друга нейна поредица – The Harper Connelly Mysteries. Тя не е толкова успешна колкото The Southern Vampire Mysteries, но г-жа Харис вече си създаде достатъчно голямо име с успеха на True Blood.

„Гробовен поглед“ ще проследява приключенията на Харпър Конъли, която е ударена от светкавица. В резултат, девойката започва да усеща мястото и последните спомени на починали хора. С помощта на доведения си брат Толивър Ланг, тя се опитва да намери изчезнало момиче. Търсенето обаче я отвежда до мрежа от лъжи и убийства в малкото градче.

Идеята не звучи кой знае колко оригинално. Самата Суки Стакхаус от време на време проявява ясновидски способности, тоест Харпър Конъли явно е развита идея, първоначално хрумнала на авторката още по време на работа върху първата й хитова поредица. Сериали като The Ghost Whisperer и Medium също имат много общи черти с Харпър Конъли, макар че новата е с по-скромни възможности – тя не може да си общува директно с мъртъвците, за разлика от двете главни героини в тези сериали.

Grave Sight се присъединява към още 27 проектосериала по американската кабеларка за фантастика. Напълно невъзможно е всички те да получат зелена светлина, но все пак създателката на „Истинска кръв“ ще има някаква преднина пред останалите дори и само заради името си. Ако пък в крайна сметка не успее с опита си в американската кабеларка за фантастика, Шарлейн ще трябва да се задоволи с печалбите от комиксовата интерпретация на същата поредица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата