Шарлейн Харис ще прави сериал за Syfy

Авторката на историите за Суки Сакхаус ще развива Grave Sight.

Създателката на „Истинска кръв“ Шарлейн Харис окончателно излиза от Бон Темпс. След като обяви намерението си да завърши историята на Суки Стакхаус веднъж завинаги, писателката се уреди с нова работа – ще развива сериал за телевизия Syfy.

Новият проектосериал, Grave Sight, ще бъде телевизионна адаптация на друга нейна поредица – The Harper Connelly Mysteries. Тя не е толкова успешна колкото The Southern Vampire Mysteries, но г-жа Харис вече си създаде достатъчно голямо име с успеха на True Blood.

„Гробовен поглед“ ще проследява приключенията на Харпър Конъли, която е ударена от светкавица. В резултат, девойката започва да усеща мястото и последните спомени на починали хора. С помощта на доведения си брат Толивър Ланг, тя се опитва да намери изчезнало момиче. Търсенето обаче я отвежда до мрежа от лъжи и убийства в малкото градче.

Идеята не звучи кой знае колко оригинално. Самата Суки Стакхаус от време на време проявява ясновидски способности, тоест Харпър Конъли явно е развита идея, първоначално хрумнала на авторката още по време на работа върху първата й хитова поредица. Сериали като The Ghost Whisperer и Medium също имат много общи черти с Харпър Конъли, макар че новата е с по-скромни възможности – тя не може да си общува директно с мъртъвците, за разлика от двете главни героини в тези сериали.

Grave Sight се присъединява към още 27 проектосериала по американската кабеларка за фантастика. Напълно невъзможно е всички те да получат зелена светлина, но все пак създателката на „Истинска кръв“ ще има някаква преднина пред останалите дори и само заради името си. Ако пък в крайна сметка не успее с опита си в американската кабеларка за фантастика, Шарлейн ще трябва да се задоволи с печалбите от комиксовата интерпретация на същата поредица.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |