Star-Trek-Concept-Art-1

Трейлър на Star Trek

Играта, която се очаква в началото на 2013 година, ще предложи интересни и напрегнати моменти с Кърк и Спок.

Има повече от година до излизането на втория от новите филми „Стар Трек“, но геймърите няма да чакат толкова много за следващия шанс да се потопят в култовата вселена. Играта Star Trek се оформя като подходящ продукт, който да запълни времето на чакащите фенове на Кърк и Спок.

Играта беше обявена малко преди E3 2011 (когато се смяташе, че ще излезе тази година и никой не очакваше да бъде отложена). Още тогава беше ясно, че продуктът ще заложи на игра в екип и естетически изпипани кадри, верни на новата вселена, създадена от Джей Джей Ейбрамс. Също като при широкоекранните интерпретации, за играта е събран доста обещаващ екип. Разработчикът е Digital Extremes – ветерани, известни с таланта си за впечатляващи визии. Те са работили още по първия Unreal, а в последно време се прочуха и с BioShock 2 и The Darkness II. За сценария на играта пък се е погрижила Мериан Кравчик, работила по God of War и сътрудничела си с Боб Орсай, Алекс Курцман и Деймън Линделоф, всички от които са приближени на Джей Джей Ейбрамс.

Изображение с име: Star-Trek-Concept-Art-2
Една от трите концептуални разработки от началните стадии на създаване на играта

Също като при филма, сюжетът се пази в пълна тайна. Знаем само, че Кърк и Спок трябва да работят заедно, за да спрат легендарна вражеска раса, решена да покори галактиката. Събитията от играта се случват след тези от последния филм, като тяхната история е самостоятелна (за разлика от тази на The Amazing Spider-Man).

Трелърът на играта може да е кратичък, но пък е качествен:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не се вижда много от екипната игра в тези кадри, но разработчиците силно наблягат на това, че елементът ще е важен и добре развит. Кърк и Спок имат много различни стилове на игра и уникални способности, което означава, че играчът ще трябва да ги комбинира и използва максимално добре в различните ситуации. Но дали ще може да се превключва контрола между двамата герои (като във Farscape: The Game) или просто ще има отделни мисии за всеки един, не се казва. Може пък сътрудничеството да се изразява в нещо трето.

Играта „Стар Трек“ ще излезе в началото на 2013 година за Xbox 360, PS3 и PC.

Изображение с име: Star-Trek-Concept-Art-3
Къде се намират тези красиви руини и колко от историята ще се развие около тях?
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата