1 коментар
snow white & the huntsman

Вече се работи по продължението на „Снежанка и Ловеца“

Сценарист на продължението най-вероятно ще бъде опитният Дейвид Кьоп.

Изображение с име: snow-white-and-the-huntsman-movie-image-charlize-theron-2
Кралицата не изглежда доволна, но ние си знаем, че вътрешно се радва на факта, че продължението ще се прави толкова скоро.

Въпреки че „Снежанка и Ловеца“ излиза чак през юни, Universal вече работят по неговото продължение.

Филмът с участието на Кристин Стюарт, Крис Хемсуърт и Чарлийз Терон се промотира като по-мрачна и епична версия на познатата приказка. Още първите трейлъри се харесаха на потенциалните зрители, а славата на тримата главни действащи лица от актьорския състав помогна филмът да се превърне в един от най-очакваните за годината. От друга страна, още първоначалната идея на инициаторите на проекта е била с филма от тази година да започнат трилогия. Ето защо ранната инвестиция на студиото далеч не е неочаквана.

Още повече, от Юнивърсал се надяват да върнат Рупърт Сандърс на режисьорския стол и за втората част. За целта трябва да побързат, тъй като ако Snow White and the Huntsman наистина постигне хитовия статус, за който се гласи, дебютиращият режисьор едва ли ще остане без по-примамливи предложения.

Мениджърът на Юнивърсал, Рон Майър, разкрива, че идеята е продължението да направи Ловеца свой централен герой. Не е сигурно обаче, че това ще се реализира, тъй като всичко е в много ранна фаза на развитие. Най-вероятно звездите на началото на бъдещата трилогия, Бела, Тор и Меридит Викърс, ще се завърнат и за следващия филм, но и тук няма нищо конкретно като новина.

Единственото, което знаем със сигурност, е, че се водят преговори с Дейвид Кьоп да бъде сценарист на „Снежанка и Ловеца 2“ (като заглавието може и да е различно). Кьоп е доста известен в Холивуд, тъй като е участвал в сценариите на много култови филми или части от култови поредици като „Джурасик парк“, „Мисията: Невъзможна“, „Спайдърмен“, „Мъже в черно“ и „Индиана Джоунс“. Също така, той е имал общи проекти със Стивън Спилбърг, Брайън Де Палма, Дейвид Финчър и Рон Хауърд. За съжаление обаче, продълженията, които той е писал, невинаги са били успешни – „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ не беше посрещнат добре, а „Изгубеният свят: Джурасик парк“ направо си потъна в забвение скоро след излизането си. Да се надяваме, че сценаристът се е поучил от грешките си и няма да съсипе поредната поредица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата