title dresden

„Досиетата на Дрезден“ вече и на български

Първи том от известната фентъзи поредица излиза у нас под заглавието „Буреносен фронт“, благодарение на издателство „Колибри“.

Изображение с име: cover dresdenСещате ли се за онзи симпатичен и преждевременно спрян сериал „Досиетата на Дрезден“ с Пол Блекторн? Той всъщност е правен по едноименната поредица от книги на Джим Бъчър, която тепърва започва да излиза на български език! Началото на култовата поредица се казва „Буреносен фронт“ и излиза на 21 май.

В първия си случай като консултант на полицейския отдел за специални разследвания младият магьосник Хари Дрезден се заема със зловещо двойно убийство, извършено с помощта на най-черна магия. Магьосническият еквивалент на Филип Марлоу не може да си позволи да откаже, защото отчаяно му трябват парите. Знае се, че там, където има черна магия, има и черен маг. А този черен маг знае името на Хари. И ситуацията става много… интересна.

Пригответе се за среща с мощна магия, свирепи демони, отмъстителни вампири, лукави феи, безскрупулни мафиоти и зли чудовища. Пригответе се да видите свят, който съществува паралелно с нашия – там всичко, което населява най-страшните ви кошмари, е реално. Запознайте се с Хари Дрезден – единствената ви защита срещу силите на мрака.

Джим Бъчър е на 40 г., живее в Мисури, САЩ, и вече има ревностни почитатели по цял свят. Завидна е съдбата на романите му – те често заемат първа позиция в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. „Буреносен фронт“ е дебютният роман на Джим Бъчър – съчетание на криминална интрига и динамично ърбан фентъзи. Неговият герой Хари Дрезден пък беше отличен от нашето списание като един от петимата най-симпатични магьосници в жанра.

Издателство „Колибри“ ще издаде цялата поредица за Дрезден на български език, като предстои да се заеме и с другите известни творби на същия автор, този път от жанра на класическото фентъзи – книгите от поредицата „Кодексът Алера“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата