dnevnik utreshniq den zag

Понякога е необходимо да видим утрешния ден, за да разберем днешния

В понеделник „Колибри“ пуска на български „Дневник на утрешния ден“ от Сесилия Ахърн.

Изображение с име: dnevnik na utreshniq denНова книга с лек фантастичен привкус ще пусне ИК „Колибри“ на 7 май. Става дума за „Дневник на утрешния ден“ от Сесилия Ахърн. Ахърн е преуспяла ирландса писателка, чийто първи успех идва с „Послепис: Обичам те“ и неговото филмиране. Следващите й романи – „Където свършват дъгите“, „Ако можеше да ме видиш сега“, „Място, наречено ТУК“, „Благодаря за спомените“ и „Подаръкът“ – неизменно оглавяват класациите за бестселъри. „Дневникът на утрешния ден“ е новото изкушение за феновете й – приказка за порастването, поръсена с магия.

Тамара Гудуин е родена в богато семейство, в къща палат и никога не се е замисляла за утрешния ден. Но внезапно баща й умира и животът на Тамара и майка й се преобръща. Наследили само дългове, те са принудени да отидат при роднини. Сгушена до замъка Килсейни, тяхната портиерска къщичка е свят, коренно различен от начина на живот, с който е свикнала Тамара. Майка
й се е затворила в скръбта си и девойката, останала самотна, копнее да се върне в Дъблин.

Когато край Килсейни минава пътуваща библиотека, Тамара е заинтригувана. Погледът й попада върху голяма книга с кожена подвързия, заключена с катинар. С малко помощ Тамара успява да я отвори и онова, което прочита между страниците, разтърсва света й из основи. Книгата се оказва дневник на бъдещето, който по магически и увлекателен начин й разкрива тайните от миналото на семейството и без да я предпазва от грешките на настоящето, й показва, че понякога е необходимо да видим утрешния ден, за да разберем днешния.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата