Touch продължава, Alcatraz – не

Fox се изказа по въпроса за бъдещето на двете фантастики, които дебютираха тази година.

Хорхе Гарсия подава снимка за некролога на "Алкатраз"

Американската телевизия Фокс, която често пуска сериали, за които се говори дълго преди началото им, но те рядко оцеляват дълго на екран, поднови една от дебютиращите тази година фантастики и дръпна шалтера на другата.

И Touch, и Alcatraz не се оказаха хитовете, каквито всички се надявахме да бъдат. И двата имаха силни стартове в рейтингово отношение, но в последствие представянията им се влошиха значително. Спадът на броя зрители при Touch обаче е по-малък, дори напоследък има и леко покачване, поради което именно той ще бъде подновен.

„Докосване“ има и друго предимство пред „Алкатраз“ – главната роля е поверена на Кийфър Съдърланд. Синът на Доналд Съдърланд дълги години носеше успехи на телевизията, начело на хитовия „24“. В продължение на 8 сезона и 2 филма актьорът трупаше фенове, мнозина от които го последваха и в новото му научнофантастично-драматично поприще. Създател на сериала пък е Тим Кринг, който стоеше и зад „Герои“. Драмата с болното от аутизъм дете, което може да предсказва бъдещето, ще докосва сърцата на зрителите още поне един сезон.

„Алкатраз“ също имаше обещаващи лица зад гърба си. Един от създателите беше Джей Джей Ейбрамс, който отдавна е записал името си със златни букви в телевизионната история с „Изгубени“, „Наричана още“ и „Експериментът“. Отскоро дори се подвизава успешно и в киното с новите филми по „Стар Трек“. Сред актьорите се открояваше и Хорхе Гарсия от „Изгубени“. За съжаление, обаче, мистерията с липсващите затворници не можа да заинтригува зрителите, а разтягането на локуми този път изигра лоша шега на сценаристите. Останалите около 290 изчезнали затворници ще останат с неясна съдба, тъй като повече епизоди от този сериал няма да има.

По-рано тази година Fox взе и друго, още по-важно решение, относно сериали с повече фенове и медиен шум около тях – Terra Nova беше спрян, а Fringe – продължен за още един, финален сезон.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

вярно не е честно – сега прочетох, че спират и Awake… Излиза, че от 5 нови сериала, които започнах да гледам, само два са подновени…

Петя Ивайлова
petia84

и аз мисля, че щеше да оживее – макар че според мен прекалиха с това сребро – не съм чувала да има такива супер-лечебни свойства?!

Мира
Pepper

Полицайката щеше да оживее 100%, ще я боцнат с малко сребро и готово 😀 . Иначе директора ми беше любимец и така и не му разбрах каква му е целта, дали той е шефчето или някой друг ръководи нещата. Иначе милионера или е подпомаган от директора или го е изментил по някакъв начин и му е взел паричките и тайните.

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Абе, защо всички сериали, които гледам, ги спират?!? Не е честно така! 🙂

Петя Ивайлова
petia84

наистина, би било странно 🙂
По-скоро ме интересуваше дали ще оживее полицайката (в момента и забравих името); дали дядо и наистина е убиец (според мен не, и въобще – каква е неговата история); дали Хаузър е намерил златото, и с него е построил частния си затвор; щяха ли да пуснат Джак Силвестри – изглеждаше свестен човек ; това са нещата, които исках да узная за героите.
А за самия сюжет – дали машинариите, които намериха в последния епизод бяха само за следене на затворниците, или чрез тях се осъществява пътуването във времето; към какво точно се стремеше директорът – едва ли цялата работа е заради пари – той и без това беше богат; и каква е ролята на забогателия затворник (беше някакъв тайнствен милионер – този, на когото директора помогна да бъде помилван – също не му помня името) – дали е само пионка или напротив.

Мира
Pepper

Жалко за Алкатраз. Някой от създателите беше туитнал нещо от сорта „Ако се чудите, ставаше въпрос за пътуване във времето.“ Не вярвам някой да е изпуснал тази част 😀

Петя Ивайлова
petia84

така и няма да разберем каква беше цялата конспирация на директора Джеймс… Надявам се да не прекратят и „Буден“ до края на месеца, понеже ще ми останат прекалено малко сериали за гледане. Вярно, че съм си набелязала няколко нови, но все пак…