Вижте трейлъра на новия сериал „Революция“

Какво е общото между Джей Джей Ейбрамс, Джон Фавро, Ерик Крипке, Браян Бърк и българския фолклор?

С повече от милиард долара успех в бокс-офиса зад гърба си Джон Фавро и Джей Джей Ейбрамс са двама от най-големите Холивудски режисьори в момента. Ето защо не е никак изненадващо, че NBC възлагат големи надежди на новия им съвместен сериал, който тази есен ще се бори за одобрението на зрителите. Като изпълнителни продуценти пък ще се включат Ерик Крипке („Свръхестествено“) и Браян Бърк („Изгубени“), които допълнително ще помогнат в начинанието. Проектът спада към жанра на научната фантастика и се казва „Революция“.

Идеята зад сериала е простичка, но много ефективна. Един ден всички технологии по света спират. Телевизорите вече не излъчват, колите не вървят, компютрите не тръгват – всичко отказва. Кой е причинил Затъмнението и какво е то всъщност? 15 години след апокалиптичното събитие обществото се е разпаднало, а цивилизацията е в крах. Хората се управляват от воюващи групировки и престъпници. Човечеството има една последна останала надежда технологиите да проработят отново и тя е във флашка, държана от членовете на семейство Матисън.

Тази смес от мистерия, екшън и семейна драма изглежда като точната комбинация, която би трябвало да пооправи имиджа на NBC. Телевизията отдавна не е имала истински хитове в нашия жанр. Тази година сравнително успешно тръгна „Грим“, но се провали „Буден“ и се стигна до достоен завършек за „Чък“. Може би Revolution е сериалът, който ще накара зрителите да изберат точно този канал, а имената на лицата зад него ще им предложат допълнителна мотивация.

Трейлърът изглежда доста интригуващ по няколко причини. Първо – самата концепция е много интересна и добре реализирана. Визиите на превзетите от природата Вашингтон и Чикаго са изпипани и адекватни, а развитието на обществото изглежда достоверно. Е, може би след 15 години без работещи перални дрехите на героите няма да останат толкова чисти и стилни, а атмосферата сякаш малко краде от „Файърфлай“, но това са бели кахъри. Второ – как можем да пропуснем саундтрака с български фолклор в дъбстеп ремикс?!

Сериалът повдига и интересни въпроси – какво би било обществото без технологиите? Ще може ли всеки от нас да оцелее в такъв свят и какво би правил? Как ще оживеем, без всеки ден да отваряме SciFi.bg? Възможни отговори ще започнат да ни предлагат епизодите на „Революция“ от тази есен.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Kireto

Много напомня на книгата на ЛюбомирНиколов „Десетия праведник“,която е доста по-стара май беше някъде от 1999 г ако не се лъжа.

Мира

Песента за която говорите е Two Steps From Hell – Freedom Fighters.

Razael

Значи татито през цялото време е знаел откъде се пуска контакта ама си е мълчал 15 години. Fuck you Abrams 😛 Все тая, изглежда цифра як сериал.

KrisKa

Музиката е добра 🙂 дори само заради това си заслужава да му се даде шанс 🙂

Станимир Ставрев

Това ще е сериалЪТ!!! Изглежда супер обещаващо и имам усещането, че няма да разочарова като Алкатраз.

Мира

Това определено ще се гледа.