cherniq angel title

Кои са черните ангели и имат ли те почва у нас?

„Черният ангел – Раждането на един от нас“ е българско фентъзи, преплетено с реалните нашенски проблеми.

Изображение с име: cherniqt angelБългарското фентъзи може да не е толкова световно известно колкото американското и великобританското, но това не значи, че го няма. Особено напоследък. В края на 2011 година на пазара излезе „Черният ангел – Раждането на един от нас“ на Иван Русланов. Първият тираж беше изчерпан за няколко месеца, а вторият вече е пуснат от „Фондация Буквите“.

На Земята е изпратен ангел, който възприема човешки образ като замества душата на един осемнадесетгодишен младеж на име Кристиян, загинал при катастрофа. Събуждайки се след смъртта си, младият Крис открива, че не помни своето минало. Той тепърва трябва да се опознава като човешко същество, притежаващо странна мощ, каквато никой човек не познава. След като успява да я овладее с помощта на своя нов баща – странният, но грижовен Михаил, той се впуска в сблъсък със злото по улиците на София. Без дори да осъзнава, че истинските злодеи се крият в самите хора, обградени от мрак и тъга.

Но изпитанията не свършват дотук. Злобата и болните амбиции на съвременния свят дебнат от всеки ъгъл. Готови да пожертват дори и себе си в името на победата. Главният герой изживява и своята лична драма. Той разбира за семейството си от отминалия живот, което все още тъгува по своята изгубена надежда. Дали обаче появата на Крис ще успее да компенсира понесеното от близките му и дали с действията си той ще може да върне и светлината в душата на хората? Пред главния герой стоят много проблеми, с които той трябва да се справи.

Авторът, Иван Русланов е роден на 18 април 1991 година в град Костинброд. През 2008-ма печели наградата „Млад автор на годината” от „Националния клуб за фентъзи и хорър Конан”. Има публикации във вестниците на родния му град. Репортер е на вестник „Стандарт”. В момента е втори курс в УНСС, специалност „Журналистика“, където списва и в университетския вестник. Пише статии и рецензии за различни сайтове. През декември 2010 година печели място сред трите романа в конкурса на Фондация Буквите „Търся издател”. В резултат неговият роман „Черният ангел: Раждането на един от нас” направи своята премиера на 21-ви декември миналата година в читалище „Николай Хайтов”. Последното му отличие е специалната награда от семейство Мелконян на конкурса за кратък фантастичен разказ на „Сборище от трубадури”.

Книгата има и страница във фейсбук: http://www.facebook.com/BlackAngel.Birth

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата