robocop-ed-209

Вижте дроните на новия „Робокоп“

Римейкът на Robocop започва отрано промоционалната си кампания с рекламно клипче на дроните от филма. Междувременно, актьорският състав вече се е обогатил с 3 нови интересни имена.

От известно време насам се знае, че MGM подготвят римейк на една от най-обичаните си класики – „Робокоп„. Целта на инвестицията е култовата марка да донесе достатъчно приходи на компанията, които да покрият немалкото й дългове. Логично, основната мотивация зад зелената светлина за този проект, както и стандартното съмнение на феновете, че нещо може да е по-добро от оригинала, направиха очакванията за предстоящия филм доста ниски. Ето защо от MGM започват промоцията на Robocop отрано, и то качествено. Така те създават условия да се заговори с добри думи за филма и да се натрупа постепенно желание у масовия зрител да го гледа – въпреки че излиза след повече от година.

Промоцията започва с клипче, в което компанията, създала Робокоп – Омникорп, рекламира своите технологично напреднали и обществено полезни продукти. Виждаме различни дрони, които опазват реда и спокойствието на населението в градовете, без да рискуват човешки животи – джаджите най-вероятно ще бъдат част и от самия филм:

http://www.youtube.com/watch?v=rzmuvtREnnw

Интересно е как клипчето въплъщава всичко, което знаем за проекта досега. Набляга се на развитите технологии и се предизвиква зрителя да си зададе някои въпроси за етическата страна на въпроса за вкарване на военноориентирани роботи сред хора – спомняме си за коментара на режисьора Хосе Падиля, че филмът ще е по-философски ориентиран. Също така, създава се впечатлението, че чрез тази реклама Омникорп цели да добие (или запази) голямо обществено влияние сред населението във вселената на „Робокоп“, което пък се връзва с изказването на Падиля, че „корпорациите, които целят да контролират хората, са душата и сърцето на филма“. Интересно е и как краят загатва за още такива предстоящи клипчета, в които ще се разкрие и самият Робокоп, поне като външен вид.

Това клипче не е ясен знак, че филмът ще е добър, но поне накланя везните в правилна насока. Подобни клипчета загатват, че сценаристите наистина са работили здраво по оформянето на реалистична вселена за филма, която е достатъчно богата, за да се разпростре в детайли и извън самата кинолента. Самият факт, че хората са проявили въображение за такава промоция, говори добре за тях – също като за „Прометей“ и „Невероятният Спайдър-мен“, които също включиха този тип реклама сред трейлърите си. Хубаво е и че похватът се използва както трябва, а не като при „Заразно зло: Възмездие“, където по-скоро отбиха номера – нещо, което те и без друго правят с всеки следващ филм.

Изображение с име: robocop-2013-2

Иначе, набирането на актьорския състав също тече с пълна сила и носи позитиви на филма. Вече е известно, че в ролята на ченгето-киборг ще се превъплъти Джоел Кинаман, а за останалите главни действащи лица са подбрани звезди като Гари Олдман, Самюел Джаксън и Хю Лори. Все имена, които интригуват немалко потенциални зрители.

„Робокоп“ би трябвало да излезе някъде към средата на август 2013 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата