tezei

Явор Гърдев с древногръцки дебют в Холивуд

Българинът ще оглави високобюджетна продукция, разказваща за приключенията на Тезей

Изображение с име: gardev
Явор Гърдев

Гръцката митология е доста популярна тема в Холивуд. Година след излизането на „Immortals“, където видяхме как Тезей се справя с Минотавъра, ще станем свидетели на нова интерпретация на историята за древногръцкия герой. Този път ще следим доста по-отблизо проекта, защото режисьор ще е Явор Гърдев. Дебютът на българина в Холивуд идва след големия успех и признанието на критиците на досега единствения му филм „Дзифт“. Говори се, че, също като версията на Тарсем Сингх, и тази на Гърдев ще е с екстравагантна визия. Чудовищата, с които ще се бие Терзей, ще са дело на дизайнера Джоузеф Пепе, който стои зад изработката на героите от „Аватар“. Кори Каухон пък ще се заеме с визуалните ефекти – имаме му пълно доверие, след като той е бил отговорен и за ефектите в „Sucker Punch“. Дали филмът ще е в 3D формат все още не е известно.

Сценарист на лентата е Кира Мадало Сисей, чиято компания Калиопе Филмс ще продуцира. Няма яснота около актьорите, които ще вземат участие в продукцията, но тъй като премиерата на филма се предвижда за 2013, кастингът скоро ще започне.

Ето какво казва Сисей за филма: „Филмът изстрелва зрителите в епичното приключение на митичния герой Тезей. Лентата се придържа стриктно към оригиналния мит за Тезей, както е записан за първи път. Във филма ще видим Минотавъра и лабиринта, както и по-малко познати чудовища, които се появяват в древните версии на мита.“

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата