Нова комедия с извънземни стартира от тази есен

„Съседите” ще се излъчва от 26 септември по американската телевизия АВС

Всеки, който е бил фен на „Алф” и „На гости на третата планета”, знае, че извънземните, освен загадъчни и страшни, могат да бъдат много забавни. Сблъсъкът на две разумни цивилизации е вдъхновил не един апокалиптичен сюжет, но когато погледът върху темата е по-светъл и се придържа към смешната страна на нещата, се получава нещо, което наистина си струва да се види не само от закоравелите фенове на научната фантастика, а и от всички, които обичат добрата комедия.

Засега не е ясно дали сериалът „Съседите” ще се превърне в култова класика като горните два, но прогнозите са добри, а промото – зарибяващо.

http://www.youtube.com/watch?v=IfYULMbsxkU

Концепцията на сериала е относително проста – Семейство Уийвър – Деби (Джейми Гъртс), Марти (Лени Венито) и трите им деца, се местят в нова къща в квартала „Hidden Hills” („Скрити хълмове”), която за щастие не е обитавана от демонични създания, но пък всички съседи са извънземни. Въпреки шокиращото откритие, Уийвър решават да приемат предизвикателството да останат, и да се адаптират към новата ситуация. Инопланетяните са от планетата Забврон и, както може да се види от трейлъра, под човешката маскировка, изглеждат като симпатични гущероподобни хуманоиди (по-симпатични от „Посетителите“). Любопитен факт е, че всички извънземни персонажи носят имена на известни американски спортисти – Уилт Чембърлейн (в ролята Саймън Темпълмен), Джаки Джонър Кърси, Джо Монтана и др. Те са били специално попитани за разрешение, а това е довело до промяна на някои от имената в последния момент.

Създателят на сериала Дан Фогелман твърди, че се е вдъхновявал от собственото си семейство.  „Съседите” ще бъде преди всичко семейно шоу, изпълнено с лек хумор, а не толкова сатира или критика на американското общество, въпреки че в някои от епизодите ще бъдат засегнати и наболели социални проблеми.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Абсолютно си права 🙂 „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“ и на мен са ми безкрайно тъпи – не просто са ми скучни, ами ме и дразнят.

Може да звучи странно, но моята любима комедия е „Женени с деца“. Техният идиотски хумор го давам за пример като добър – много изпростяваха на моменти, но имаха и уникални лафове, на които съм се търкалял от смях.

„На гости на третата планета“ ми е на второ място сред любимите комедии 🙂 Особено като се има предвид, че е и фантастика, която трябва да се придържа към бюджета на ситком.

„Червено джудже“ също е много хубав сериал, макар и много стар и не за всеки. В него има адски тъпи моменти (нищо, че публиката постоянно се хили истерично), но и невероятно добри попадения.

Петя Ивайлова

И „На гости на третата планета“ понякога клонеше към тъпия хумор, но все пак беше доста приятно за гледане и имаше някои много добри попадения – поне за мен със сигурност по-интересно от „Двама мъже и половина“ или „Как се запознах с майка ви“ (който не е особено забавен – честно, изобщо не разбирам какво му е интересното).

Петър Атанасов

Имам чувството, че малко ще клони към идиотския хумор, но от лошия вид. Но, разбира се, ще му дам шанс, като цяло не изглежда зле и може да се окаже много симпатично сериалче.

Петя Ивайлова
petia84

И аз все още не знам дали ще ми допадне, но ще му дам шанс. 🙂

Мира

Още не мога да реша дали ще ми хареса. Доста трудно ще е да се доближи до Алф, но ще му дам шанс.