1 коментар
worldofw15024

World of Warcraft с нов сценарист

Сам Райми може и да се е отказал от проекта, но това не значи, че Legendary Pictures зарязват идеята.

Изображение с име: k-pax movie kevin spacey
Да се надяваме, че сценарият на Лийвит за Уоркрафт ще е също толкова умен, колкото за K-Pax, но не чак толкова бавен и приказлив.

На тазгодишната Comic Con се разбра, че Legendary Pictures и Blizzard Entertainment все още разработват филм по култовата игра World of Warcraft. Те са искали Сам Райми да режисира, но той им е отказал, което до известна степен е причинило и липсата на събития от няколко години насам.

Изглежда реакцията на феновете покрай изказването на Сам Райми и поредната демонстрация на очевиден потенциал за този проект са активизирали праводържателите и са ги накарали да се поразмърдат. Резултатът: Нает е сценаристът Чарлз Лийвит. Неговият сценарий трябва да се реализира до няколко месеца, за да може да се намери и нов режисьор на филма. От направеното досега най-вероятно няма да се използва нищо, което означава, че въпреки свършеното от Робърт Родат проектът пак започва от нулата.

Филмографията на Чарлз Лийвит не е кой знае колко богата, но сценаристът е сравнително известен, най-вече чрез работата си по Blood Diamond и K-Pax. И двата са хвалени от критиците и са се представили успешно сред зрителите. Името му е достатъчно уважавано, за да привлече и добър режисьор, стига да няма някакви затруднения със сценария. В тази област не би трябвало да има проблеми обаче, тъй като играта предлага достатъчно герои и сюжети, които могат да се адаптират за киното.

Може би именно Чарлз Лийвит ще е този, който най-накрая ще реализира Уоркрафт? Така или иначе – крайно време е най-накрая да видим какво може да предложи и тази игра на киноманите!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата