1 коментар
diaspora

Безплатна фен игра по Battlestar Galactica

Аполо, Старбък, Атина? Вече не, с Diaspora: Shattered Armistice всеки може да стане пилот на изтребителите на Галактика. Ако пък ви е дошло до гуша от колонистите без проблем можете да понамалите броят им като се включите на страната на силоните.

Искали ли сте да се поставите на мястото на пилотите от Бойна Звезда Галактика? Е, вече можете да го сторите благодарение на ентусиасти, които в продължение на няколко години работят над играта Diaspora: Shattered Armistice. Играта е напълно безплатна и е базирана на енджина Freespace 2 и не отстъпва по визуални качества на много от платените си събратя, frak yeah!!!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта се развива във вселената на новата версия на сериала. В нея ще можете да пилотирате двата вида вайпъри, раптори, силонски рейдъри, блекбърд и още няколко изтребителя от вселената на Галактика. Галактика обаче няма да бъде по контрола на играчите – създателите на играта са искали да създадат продукт изцяло насочен към битките между изтребителите. В мултиплеър версията играчите ще могат да избират дали да защитават изправеното пред изчезване човечество или да се бият на страната на силоните в пътя им към пречистване на вселената от съгрешилите им „родители“.

Изображение с име: diaspora-shattered-armistice

Diaspora върви на Windows, Linux и Мас. Системните изисквания и начина на сваляне можете да видите на официалния сайт на играта. Създателите са се постарали и с напълно авторско озвучаване и саундтрак. Също така всеки играч ще може да създава собствени мисии и да ги публикува с помощта на включен едитор на мисии.

Още информация за релийза можете да намерите тук. А сега ме извинете, очакват ме непослушни тостери…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата