2 коментара
ernam cover

Чували ли сте за Гилгамеш? Сега вижте Ернам!

Древният епос за Гилгамеш е послужил за директно вдъхновение на българите Анатоли Кръстев и Тодор Касабов за написването на фантастичния роман „Ернам“.

Изображение с име: ernam_katДалеч назад във времето великият шумерски герой Гилгамеш извършва един от най-ярките си подвизи, убивайки страховитото чудовище Хувава… Това става причина за поредица от събития, чиято развръзка предстои да настъпи едва в наши дни – макар и не само в нашия свят. Последиците от дръзкото геройство ще дадат отражение и на съдбата на Ернам – паралелен свят, който изглежда еднакъв и в същото време безкрайно различен. Ернам е хипнотизираща реалия на магии и магьосници, на превъплащенци и на обикновени хора, на кралица узурпатор, на амбициозни претенденти за трона и на законните престолонаследници.

На помощ е призован землянин – Антон. Той има да учи много, а времето на Ернам изтича. Силата на духа и физическата му подготовка, като младежки шампион по модерен петобой, ще изиграят своята роля. Антон трябва да открие у себе си неподозирани способности: не само да стане по-добър, но и да води битки, да убива и да оцелява, докато открие, че е пионка в сложна игра на живот и смърт… Антон ще се сражава едновременно за собственият си живот и за любовта, която е срещнал на Ернам. Залогът най-вече е съдбата на два свята – защото миналото е оживяло, а злото, довело някога до гибелта на Атлантида, отново е тук. Заплахата може да бъде спряна само от Антон и ако иска да оцелее и да спаси всички, които обича, той трябва да повтори древния подвиг на легендарния войн Гилгамеш.

Това е описанието на новият роман от Анатоли Кръстев и Тодор Касабов „Ернам“. Фантастиката ще бъде пусната на пазара от ИК „Изток-Запад“ в понеделник като част от тяхната поредица Magica. „Ернам“ вече е печелил награда за непубликувани български фантастики в конкурс през 2008 година, а от следващата седмица ще може да се бори и за одобрението на родните читатели.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата