bilbo-rivendell-hobbit-trailer

Нов трейлър за „Хобит: Неочаквано пътешествие“

The Hobbit: An Unexpected Journey със сигурност няма да разочарова с визиите си.

След коледния подарък миналата година с тийзъра за завръщането в земята на хобитите, джуджетата, троловете, елфите, магьосниците, драконите и т.н. феновете на Джон Р. Р. Толкин и Питър Джаксън нямаха кой знае какво, за да ги държи в напрежение за филма. Не че нещо такова е нужно – самият факт, че режисьорът на трилогията „Властелина на пръстените“ пуска на кино и другата известна история на легендарния Толкин, е достатъчен, за да подмокри почитателите на фентъзи жанра. Но ето, че премиерата малко по малко наближава и дойде време Джаксън да ни покаже нови сцени от „Хобит: Неочаквано пътешествие“:

http://www.youtube.com/watch?v=L1gOfOx0en0

Отново виждаме, че визуалните ефекти във филма са на високо ниво. Опитът на екипа след „Властелина на пръстените“, красотата на Нова Зеландия и подобренията в технологиите през годините след излизането на „Завръщането на краля“ са позволили вълшебството на пейзажите от света на Толкин да се предаде още по-успешно в новата трилогия за приключението на Билбо Бегинс.

Изглежда и че драматичния тон на миналата трилогия ще бъде малко олекотен в този филм – джуджетата ще пускат повече шегички, а и усещането за важността на събитията в The Hobbit: An Unexpected Journey не е толкова глобално. Впрочем, също както и в самата книга. Това, разбира се, не омаловажава епоса ни най-малко.

Изображение с име: gandalf-galadriel-hobbit-trailer

Билбо Бегинс (Мартин Фрийман), чичото на Фродо от „Властелина на пръстените“, е въвлечен във вълнуващо приключение от магьосника Гандалф Сивия (Иън МакКелън). Той, заедно с компания от джуджета и легендарен воин, трябва да се изправи срещу дракона Смог, унищожил кралството Еребор. По пътя Билбо ще се запознае с Ам-Гъл (Анди Серкис) и ще му вземе пръстена – магически предмет, чиято тъмна сила тепърва ще тежи на малкия хобит с голямо сърце и неподозирана смелост.

An Unexpected Journey излиза на 14 декември тази година, The Desolation of Smaug – на 13 декември догодина, а новообявената трета част There and Back Again – на 18 юли 2014.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата