Carrie-Remake-Trailer

А Кери изглеждаше като кротко момиче…

Тийзър за римейка на „Кери“ – филм на ужасите по романа на Стивън Кинг

Първият роман на Стивън Кинг, който започна пътя му към статуса на легенда, „Кери“, е публикуван през 1974 г. Историята обаче е по-известна заради филма, направен 2 години по-късно. Къде за да се спаси от затъване в твърде много дългове, породени от нерентабилни проекти, къде за да спази тенденцията да се прави нова версия на всичко старо, MGM засне римейк на „Кери“, за който вече има тийзър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Клипчето е било показано на Comic Con тази година, но едва сега вижда бял свят. Кадрите показват горящия Чембърлейн, попаднал на мушката на отмъстителната Кери, която пък се мярва за момент, полята със свинска кръв (култова сцена от първия филм).

За който не е чел книгата или гледал филма – Кери е тормозена и малтретирана от съучениците си, но един ден открива, че има най-подходящото средство за отмъщение – силата на телекинезата. С ума си тя може да убива и да сее разруха.

Още на конвенцията от лятото режисьорката Кимбърли Пиърс е подчертала дебело, че филмът, който ще излезе следващата пролет, няма да се старае да копира предшественика си. „Не съм взимала нищо от Carrie от 1976 г. Това е една прекрасна история, която аз трябва да модернизирам. Нашият проект е доста самостоятелен.“ Е, колко може да се модернизира една вечна история – гимназия + тормозена тийнейджърка + телекинеза = смърт и разруха. Дали ученичките ще носят поли или дънки, няма огромна разлика.

Изображение с име: Chloe-Moretz-in-Carrie-Remake-Trailer

А може би наистина новата „Кери“ ще бъде доста по-различна от предшественичката си? От една страна, тийзърът загатва, че разрушенията в този филм ще бъдат доста по-мащабни, докато във версията на Браян де Палма пострада единствено сградата на гимназията, която лумна в пламъци. Това е и по-близо до оригиналния роман, където Кери руши доста повече неща.

От друга страна, може би Кимбърли Пиърс се е постарала да бъде по-оригинална и въпросното модернизиране на историята ще предполага по-големи отклонения от книгата. Клои Морец също изглежда отдадена на ролята си, въпреки че по един тийзър е прибързано да се съди.

Дали наистина новата „Кери“ ще внесе свежест в идеята или ще бъде бледо извращение на оригинала – предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата