Какво се случва с „Мокингбърд лейн”?

Новият сериал за семейство Мюнстер е застрашен още преди старта си.

Преди време SciFi.bg съобщи за плановете на Брайън Фулър и телевизия NBC да направят римейк на сериала от шейсетте години „Семейство Мюнстер”. Проектът беше наречен „Мокингбърд лейн” и трябваше да притежава по-мрачна визия от оригинала, немалко пиперлив хумор и герои, чиято истинска природа (на чудовища) да не си личи от външния им вид.

За съжаление, има вероятност никога да не видим историята на новото семейство Мюнстер.

Месеци наред изглеждаше, че всичко с този проект се развива добре. Бяха оповестени актьоритеза новото семейство Мюнстер – небезизвестните Джери О’Конъл (Хърман Мюнстер), Порша Де Роси (Лили Мюнстер), Еди Изард (Дядо, Сам Дракула) и др. Появиха се дори първите промо-постери, от които може да се види, че той ще съчетава оригиналната визия на един друг сериал на Фулър – „С аромат на маргаритки” и комично-мрачната атмосфера на наскоро излезлия „Тъмни сенки”. Подобен сериал, който съчетава елементи на хорър, семейна драма и комедия, на пръв поглед би привлякъл ограничен брой зрители, но такива оригинални проекти често се оказват успешни, стига създателите им да знаят какво вършат. Доказателство за това е триумфът на „Американска история на ужасите” („Зловеща семейна история” в официален превод), от който първоначално никой не очакваше много.

Изненадващо, преди броени дни един от най-известните американски сайтове за телевизия съобщи, че пилотният епизод на „Мокингбърд лейн” няма никога да излезе на екран. Според статията, причината от NBC да откажат сериала не е свързана с качеството на епизода, а със смяна на един от директорите на телевизията, който има свое виждане по въпроса. Скоро след излизането на новината се оказа, че самият Брайън Фулър не е уведомен за мрачната съдба на проекта си и научава за нея от същия сайт. Той пусна съобщение в Туитър, според което от телевизията са го уведомили, че сайтът греши, и сериалът не е отхвърлен.

Въпреки това, три дни по-късно няма повече новини, които да хвърлят светлина върху бъдещата съдба на „Мокингбърд лейн” – нито от Фулър, нито от самата телевизия. Най-вероятно, от NBC са решили не да спрат, а да забавят сериала, за да дадат път на един друг, по-обещаващ според тях, римейк на Фулър, а именно сериалът „Ханибал”. Той също се развива добре засега – запланувани са седем сезона (но няма реални гаранции, че ще се стигне до толкова), а в главната роля ще се превъплъти Мадс Микелсен (участвал в „Казино Роял”, „Сблъсъкът на Титаните”, „Тримата мускетари”).

Римейкът на „Семейство Мюнстер” изглежда замразен, но нека не губим надежда, че все пак ще го видим в рамките на година-две и че ще бъде точно толкова интересен и необикновен, колкото изглежда на този етап.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |