„Бойна звезда Галактика: Кръв и хром” стартира този петък като уеб сериал

След двегодишно чакане предисторията на „Бойна звезда Галактика” най-после ще достигне до своите фенове

Дочакахме го!

Сериалът ще се състои от десет епизода, дълги от 7 до 12 минути, а началото му ще бъде положено на девети ноември. Както феновете вече знаят, „Кръв и хром” ще развие историята на младия Бил Адама (в ролята Люк Паскалино), който се сражава във войната на Дванадесетте колонии на Кобол срещу силоните и жадува слава и бойни подвизи.

Юнивърсал кейбъл продъкшънс ще излъчат „Кръв и хром” в уникален формат – като уеб сериал през тази година и като двучасов филм (по телевизия Syfy) в началото на 2013, а освен това ще го пуснат и на DVD. Освен Люк Паскалино („Борджиите”), в сериала ще участват и Бен Котън (познат ни от „Алкатраз”), който ще изиграе Кокър – пилот на вайпър и приятел на Адама, и Лили Бордан. Продуценти са Дейвид Айк („Бойна звезда Галактика”, „Каприка”), Майкъл Тейлър („Бойна звезда Галактика”, „Каприка”), Брадли Томсън („БЗГ”, „Падащи небеса”) и Дейвид Уедъл („Бойна звезда Галактика”, „Падащи небеса”). Режисьор на сериала е Джонас Пейт („Главен заподозрян”, „Каприка”).

За разлика от синовете си, Уилям Адама (Люк Паскалино) е роден за войн!

Новият трейлър изглежда изключително добре, което от една страна радва, а от друга буди съжаление, че „Кръв и хром” ще бъде само уеб сериал, а не традиционно телевизионно шоу, какъвто беше първоначалният план на телевизия Syfy.

Тъй като действието в „БЗГ:Кръв и хром” се развива няколко десетилетия преди събитията от сериала на Рон Мур, силоните, които ще видим в него, вероятно ще са много по-различни от тези, които познаваме от „Бойна звезда Галактика” – много повече машини, отколкото хора, и по-малко религиозно осъзнати (макар че, както знаем от „Каприка”, вярата в Единствения бог в оригинал принадлежи на джеминонска религиозна секта и е предадена на силоните от Зоуи Грейстоун). Засега няма информация, но е възможно да видим и познати лица в уеб сериала – Последните пет, както и някои от техните творения.

Сериите ще бъдат пускани в YouTube по канала Machinima Prime (http://www.youtube.com/MachinimaPrime), в продължение на около три месеца.

Machinima Prime тъкмо приключиха с игралния уеб сериал по Halo – Halo 4: Forward Unto Dawn.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира
Pepper

Аз мисля да поизчакам докато се съберат повечко серии, че с тези 10-12 минути е много неприятно за гледане.

Засега не е зле, но се надявам към края да стане по-плътен, че засега е малко постен откъм сюжет.

Засега е добре сериала, но очаквам към края малко по-плътно да стане, че засега е малко постно като сюжет.

Мира
Pepper

Най-накрая, вече колко време го туткат. Дано да има успех. След завършека на Halo 4 Forward Unto Dawn, мога да кажа, че вече уебизодите са достигнали и дори надминали някои кино продукции. Още повече, че ще се излъчва по същия канал. Дано да СайФай им дойде мозъка в главата и да си направят сериал. А ако някоя друга телевизия се заинтересува – още по-добре.

Петя Ивайлова
petia84

Е, той все пак е два часа дбщо – колко зле може да бъде? Мен компютърните картинки не ме дразнят толкова – „Имало едно време“ уж е финансово обезпечен и супер-успешен сериал, а често има изключително грозни фонове (първият изглед от Страната на чудесата, например), в случая все пак става дума за уеб сериал. А за Люк Паскалино не мога да кажа нищо – не съм го гледала в „Борджиите“, но ясно, че не изглежда като младият Едуард Джеймс Олмос 🙂

Петър Атанасов

На мен трейлърът ми изглежда грозно с тези компютърни фонове навсякъде… И Адама (Люк Паскалино) продължава да ме дразни като вид и излъчване 🙂 Не че няма да гледам сериала заради това де, но честно казано вече очаквам да видя нещо по-тъпо… Щом толкова време го мъчат и не могат да му намерят място, а все пак е разклонение на много популярен франчайз, значи трябва да е много зле. Остава и вариантът просто продуцентите да са тъпи, разбира се 🙂