Заповядайте в града от кости

Първи трейлър на поредната кино адаптация на успешна тийн-литературна поредица – „Реликвите на смъртта“.

Скоро няма да се отървем от филми по успешни тийн-романи. Вече не помним с какво започна тази мания, но е ясно, че скоро няма да свърши. За щастие, някои от продукциите изглеждат интересни – такъв е случаят с „Реликвите на смъртта: Град от кости“. За въпросния филм наскоро излезе и трейлър:

Това, което ни вдъхва надежда, е разнообразието от изроди в трейлъра. Имаме някакви подобия на зомбита, кръвопролитие в дискотека, зловещо момиченце, летяща над леглото си девойка и какво ли още не. Саундтракът и фонът на надписите малко напомнят на тези от „Облачен атлас“, което също носи бонус. Честно казано, не бяхме чували за книгите доскоро, но интересът ни е провокиран.

Е, от друга страна, и тук формулата е до болка позната – плаха тийнейджърка пораства, разкривайки връзката си със свръхестествения свят. Клери Фрей живее в Ню Йорк и открива, че е наследница на древен род ловци на сенки. Предците й са полу-ангели, които защитават човечеството от силите на злото. Тя започва обучението си за унищожител на демони и започва да се бори с вещери, вампири, върколаци и други немъртви създания.

В главната роля е Лили Колинс (дъщерята на Фил Колинс, вече я забелязахме в „Огледалце, огледалце“), която вкарва задължителния за подобни филми овчи поглед. Майката на героинята се играе от Лена Хийди („Игра на тронове“, „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“), но за съжаление тя изчезва мистериозно още в началото. Други по-важни актьори в лентата са Джаред Харис и Джейми Кембъл Бауър („Камелот“).

The Mortal Instruments: City of Bones се очаква на 23 август 2013 г., а тъй като още отсега очакваме да е доста успешен, то ще е добра идея да се готвим и за продълженията, които също ще вървят по книгите на Касандра Клер – „Град от прах”, „Град от стъкло”, „Град на падналите ангели”, „Град на изгубените души” и още неизлязлата „Град на небесния огън”.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира
Pepper

Е там не им правеше особено впечатление 😀

Петя Ивайлова
petia84

брат и сестра е гадно – напомни ми за Джордж Мартин …

Изчетох книжките и съвсем честно си казвам – силно ме зарибиха. Историята не е кой знае какво, но някак си начинът на изразяване на автора ми хареса. А и любовната история е леееко изкривена. Там автора на края на първата книга си прави гавра – представете си да се влюбите в някого и да разберете, че сте брат и сестра… гавра с героите 🙂
Филмчето го чакам хем с нетърпение, хем със страх. От трейлъра ми се струва, че героите добре са ги подбрали… ще видим какво са сътворили де 🙂

Мира
Pepper

Много градове, много нещо 😀

Петя Ивайлова
petia84

звучи ми като „Свръхестествено“ и „Грим“ – наизлязоха толкова филми от този жанр, че имам чувството, че ако някакво такова същество се появи по новините, никой няма да е истински впечатлен (конспирация?) ;)…