game-of-thrones-riverrun

Чака ни по-дълга Игра на тронове

Рибите на снимката са скачащи пъстърви – символът на фамилията Тъли, която властва над речните земи. Изглежда през по-дългите епизоди от трети сезон ще посетим и тяхната територия.

Дейвид Бениоф и Дан Вайс зарадваха феновете на Game of Thrones с чудесната новина, че сериите в 3-ти сезон ще са с по 5 минути по-дълги, отколкото досега. Вместо стандартното времетраене от по 51-52 минути, догодина епизодите ще траят по около 56-57 минути. Събрани заедно, бонусите имат дължината на цял един епизод, така че, на практика, се получават все едно 11 серии. Както и да го погледнем, бонусът си е добър!

„Част от голямата свобода, която HBO ни дава, е че не сме принудени да се вместваме в точно определено време. Имаме рамки – епизодът не може да падне под 50 минути и не може да е по-дълъг от 60, но в тези рамки имаме голяма доза гъвкавост“, обяснява Дан Вайс. „Сезон със супер-размер, подходящ за адаптацията на Вихър от мечове“, добавя Дейвид Бениоф.

Изказването отново няма да важи за последния епизод от сезона, който ще надхвърли един час, както стана и миналата година. Очаква се и структурата да е същата – грандиозно централно събитие за девети епизод и по-дълъг десети, който да даде някакъв завършек на текущите сюжети и да подготви почвата за следващата година.

http://www.youtube.com/watch?&v=f3y5aCWFuKo

Трети сезон на „Игра на тронове“ ще покрие първата половина от третата книга в поредицата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“. „Вихър от мечове“ е с дължина от около 1000 страници и всички се радват, че няма да бъде сбита в един-единствен сезон. Първият от новите епизоди ще излезе на 31 март в САЩ, което значи, че на 1 април ще пристигне и у нас.

Покрай сериала има и още една любопитна новина – HBO е започнала сътрудничество с пивоварна, за да пусне своя собствена марка бира. Тя ще бъде готова за пазара в САЩ през март и ще носи името Iron Throne Blonde Ale. След това се планират и още три марки бири – една за есента и две за 2014-та. Идеята не е напълно оригинална – през 2009 се е появила и енергийна напитка, наречена True Blood. За още по-заклетите фенове е пуснато и специално украшение за тоалетна, което ще ви накара да се почувствате така, сякаш седите на Железния трон…

Изображение с име: odd_game_of_throne_toilet_1_1

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата