10 коментара
doctor who snowmen 2012

„Доктор кой“ прави пълна промяна за Коледа

Вижте новия интериор на ТАРДИС в целия му блясък, както и още едно клипче-предистория към коледния спешъл.

Специалният коледен епизод на „Доктор кой“ тази година изглежда наистина ще даде ново начало на сериала. За него е сменено всичко, освен самия Доктор (Мат Смит). ТАРДИС има нов дизайн (за което вече има и по-добра снимка – виж по-долу), началната заставка ще е с променена визия и аранжимент на музикалната тема, облеклото на Доктора е ново, а най-важното – нова ще бъде и придружителката (Джена Луис-Колман).

Изображение с име: doctor who nov tardis
На основата на предишната снимка не си представяхме точно това, но не е чак толкова зле.

В началото на епизода Доктора все още ще тъжи по Ейми и Рори. Той ще бъде намусен и определено няма да носи приповдигнато коледно настроение. Но той ще се озове във Лондон от Викторианската епоха, където вече познатите му извънземни и бъдещата му придружителка Клара бързо ще върнат ентусиазма и усмивката му, докато се борят срещу страховитите снежни човеци.

Критиците, на които е показана част от епизода са очаровани и смятат, че Мат Смит и Джена Луис-Колман бързо намират химия помежду си. Снежните човеци пък са доста страшнички, за което помага и гласът на Иън МакКелън. Новият ТАРДИС също се харесва на журналистите, защото е по-изчистен и по-близък до оригиналния. Мофат определено се е поучил след залитането миналата година и се е постарал да направи хубав епизод, който да подготви почвата за следващите 8, които ще се излъчат през 2013 (да, само 8 плюс 2 специални за юбилея).

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Ако нямате търпение за Коледния Doctor Who, маркетолозите ще ви зарадват с още една предистория за епизода. Мадам Вастра, нейната любовница и новото попълнение към кликата им, генерал Стракс, опандизват поредния престъпник, правейки услуга на Скотланд Ярд. Клипчето е забавно и много подходящо за пролог на историята, по-добро е от предишното. Дали пък Мофат не се подготвя да запълни празнината от липсата на „Торчууд“ и „Приключенията на Сара Джейн“ и да пусне свое собствено разклонение с Мадам Вастра в главната роля?

 

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата