„Доктор кой“ прави пълна промяна за Коледа

Вижте новия интериор на ТАРДИС в целия му блясък, както и още едно клипче-предистория към коледния спешъл.

Специалният коледен епизод на „Доктор кой“ тази година изглежда наистина ще даде ново начало на сериала. За него е сменено всичко, освен самия Доктор (Мат Смит). ТАРДИС има нов дизайн (за което вече има и по-добра снимка – виж по-долу), началната заставка ще е с променена визия и аранжимент на музикалната тема, облеклото на Доктора е ново, а най-важното – нова ще бъде и придружителката (Джена Луис-Колман).

На основата на предишната снимка не си представяхме точно това, но не е чак толкова зле.

В началото на епизода Доктора все още ще тъжи по Ейми и Рори. Той ще бъде намусен и определено няма да носи приповдигнато коледно настроение. Но той ще се озове във Лондон от Викторианската епоха, където вече познатите му извънземни и бъдещата му придружителка Клара бързо ще върнат ентусиазма и усмивката му, докато се борят срещу страховитите снежни човеци.

Критиците, на които е показана част от епизода са очаровани и смятат, че Мат Смит и Джена Луис-Колман бързо намират химия помежду си. Снежните човеци пък са доста страшнички, за което помага и гласът на Иън МакКелън. Новият ТАРДИС също се харесва на журналистите, защото е по-изчистен и по-близък до оригиналния. Мофат определено се е поучил след залитането миналата година и се е постарал да направи хубав епизод, който да подготви почвата за следващите 8, които ще се излъчат през 2013 (да, само 8 плюс 2 специални за юбилея).

 

Ако нямате търпение за Коледния Doctor Who, маркетолозите ще ви зарадват с още една предистория за епизода. Мадам Вастра, нейната любовница и новото попълнение към кликата им, генерал Стракс, опандизват поредния престъпник, правейки услуга на Скотланд Ярд. Клипчето е забавно и много подходящо за пролог на историята, по-добро е от предишното. Дали пък Мофат не се подготвя да запълни празнината от липсата на „Торчууд“ и „Приключенията на Сара Джейн“ и да пусне свое собствено разклонение с Мадам Вастра в главната роля?

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Alex

Последното мнение ми допада и съм съголасна-много ми напомни за Роуз, за начина по който го следеше и т.н За мен Роуз си остава най-симпатичен персонаж от новите серии

Петя Ивайлова
petia84
Спойлер:
ще е изключително странно, ако тя умира в края на всеки епизод, не вярвам да стане така;)

Аз харесвам Клара – не ми прилича на Ейми, по-скоро на Роуз, но по-умна.

Петър Атанасов

На мен пък не ми хареса толкова. На места беше твърде хаотично действието, нещо не ми хареса идеята за ТАРДИС в облаците, Стракс нямаше абсолютно никаква друга функция освен да развеселява най-малките зрители, а историята със снежните човеци въобще не беше добре развита.

И честно казано, каквато и да й е историята на Клара, в нея продължава да няма нищо оригинално. Доктора явно си ги избира придружителките еднакви по характер.

Е, имаше и някои готини моменти, като например думата, с която Клара спечели Доктора и въобще тестът на мадам Вастра, реакцията на Клара (it’s smaller on the outsite вместо стандартното it’s bigger on the inside) и… как да го кажа без да разваля изненадата… последните минути от епизода с Клара. Дали ще са все такива и във всеки следващ епизод, но в различен период от времето?

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

(sad face) Ако искаш да гледаш епизодите, докато се излъчват:
http://www.filmon.com/#BBC-One

Петя Ивайлова
petia84

чак през април…

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ооо, беше страхотен епизод! Наистина е необичайно за коледен спешъл, но така като е по средата на сезона може би е по-доброто решение… Със сигурност епизода ще се хареса на всички! Станах още по-нетърпелив за следващите епизоди… те кога са? (сега ще проверя)

Петя Ивайлова
petia84

сега изгледах епизода – малко съм объркана – очаквах самостоятелна история, но той само даде тон на следващите серии. Предполагам, че сега всичко ще се върти около тази загадка – как така Клара съществува и в миналото и в бъдещето, и дали Докторът ще я спаси (и на двете места).

Петя Ивайлова
petia84

да, чудя се какво ще прави с Ривър – да не би вече да я е изгубил в Библиотеката?

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ухааа! Яко! Дано доктора да се преоблече пак след този епизод – отива на епохата, но след това ще е странно да се разхожда така из бъдещето… ТАРДИС е нещо мрачен, но това е заради настроението след Ейми и Рори. Аз лично предпочитах светлите ТАРДИС-и с повече топли цветове. Ще бъде страхотен спешъл, както и епизодите след него!

Петя Ивайлова
petia84

не е лош интериорът, но ако не греша, Мат Смит преобзавежда за втори път (първият път беше, когато се промени и катастрофира) – това да не е някакъв рекорд? 😀