4 коментара
arrow 1

„Стрелата” продължава да изненадва приятно през 2013 година

Цяло съзвездие от любими на сай-фай феновете актьори взема участие в хитовия сериал.

Изображение с име: Seth_gabel_8468206
Сет Гейбъл ще бъде суперзлодеят Вертиго.

Сериалът „Стрелата” се превърна в един от телевизионните хитове на 2012 година. Въпреки че преди старта му имаше съмнения за това, дали телевизията ще изпълни обещанието си към зрителите да представи реалистична, по-мрачна версия на комиксовия герой Зелената стрела, резултатът беше не просто добър, а отличен. Станахме свидетели на може би един от най-качествените сериали, вдъхновени от комикс, създавани някога. Сред предимствата му са не само добре изградена атмосфера, напрегнат екшън и приятен сюжет, а и това, че създателите на сериала явно са решили, че най-добрият начин да привлекат сай-фай феновете за зрители, е да включат колкото се може повече актьори от приключили фентъзи и фантастични сериали в постоянни или епизодични роли.

Пол Блекторн („Досиетата на Дрезден”, „Реката“) и Джон Бароумен (Джак Харкнес от „Торчууд” и „Доктор Кой”) вече са част от  постоянния каст и се справят страхотно с ролите си (макар че Бароумен е само 15 години по-възрастен от телевизионния си син Томи/Колин Донъл, което е странно…). В една от сериите видяхме и Теймо Пеникет („Бойна звезда Галактика”, „Куклена къща”) в ролята на зъл мафиот, който беше убит от дъщерята на шефа си.

Преди седмици беше обявено, че Сет Гейбъл (агент Лий от „Експерименът”) ще изпълни ролята на злодея Граф Вертиго, който е нещо като аналог на Жокера във вселената на Стрелата. Вертиго ще бъде представен в 12-ти епизод на първи сезон, който предстои да видим на 30 януари 2013 г. Според думите на Гейбъл, участието му в сериала е било изключително забавно за него. То едва ли ще се ограничи в един епизод, тъй като злодеят, когото той персонифицира, е от висока класа и без съмнение ще бъде истинско предизвикателство за Оливър Куин.

Изображение с име: james callis
Доджър(Джеймс Калис) ще открадне Шеруудския рубин.

Вчера беше обявено, че Джеймс Калис („Бойна звезда Галактика”, „Еврика”) също ще участва в сериала. Той, също като Гейбъл, ще бъде злодей – а именно Доджър – международен крадец на бижута, който принуждава невинни хора да поемат вината за престъпленията му. Засега не е ясно дали героят му ще се появи само в един или в няколко епизода.

Включването на познати лица е изпитан трик за привличане на зрители и ако тази тенденция продължи, не би било учудващо, ако в бъдещите епизоди на Arrow се появят актьори от „Герои”, „Изгубени” или други хитови фантастики. „Стрелата“ и така има достатъчно добър рейтинг, но новини за такива гостувания не могат да не ни радват – появите на познати и обичани лица може само да увеличи интереса и удоволствието от гледането на един и без това добър сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата