2 коментара
walkinh deadd

The Walking Dead с нов уникален рекорд!

Последният епизод на „Живите мъртви“ за тази година е бил гледан от над 15 милиона души! Така серията е станала най-гледаното шоу по която и да е телевизия, а е разбила и всички досегашни рекорди за AMC.

Продуцентите и сценаристите на „Живите мъртви“ обещаха, че ще се поправят след изключително мудната първа половина на втори сезон, която се излъчи миналата есен, и това наистина се случи. Ако някой си е мислел, че хората ще гледат сериала колкото и да го разтеглят в локуми, лъгал се е – очевидно качеството и темпото на сценария все още имат значение, дори за най-хитовите сериали с постоянни фенбази.

Доказателството е новият рекорд на The Walking Dead. Последният епизод от първата половина на трети сезон разби конкуренцията на пух и прах. Финалът на тазгодишните серии е бил гледан от 15,2 милиона човека в САЩ. Това е с 58% повече от зрителите по това време миналата година. Нещо повече, това е първият случай в телевизионната история на САЩ, в който сериал по кабелна телевизия надминава по рейтинг предаванията на всички ефирни телевизии! За сравнение, последният епизод на „Изгубени“ по ABC е бил гледан от 13,5 милиона души – почти 2 милиона по-малко.

Изображение с име: Walking-Dead-Midseason-Ratings

Всичко това е подкрепено и от ревютата и реакциите на феновете за новите серии. Хвалбите валят и се трупат, а телевизията се наслаждава на успехите си. Макар все още да не е обявена официално, поръчката за четвърти сезон съществува и то от доста време (дори и да не съществуваше, с този рейтинг би било невероятен шок сериалът да не се поднови). Единствените критики са насочени към Данай Гурира и нейната героиня Мишон. Робърт Киркман я включи в сериала под натиска на феновете и я представи доста ефектно в края на втори сезон, но се оказа, че Мишон не допринесе особено за качеството на сериите от тази есен. Някои фенове дори наричат актрисата и нейната игра „леке върху иначе безупречния сезон“.

Това обаче е наистина бял кахър, при положение, че екипът на „Живите мъртви“ е постигнал такъв невероятен успех. Пожелаваме им да продължават все така!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата