The Walking Dead с нов уникален рекорд!

Последният епизод на „Живите мъртви“ за тази година е бил гледан от над 15 милиона души! Така серията е станала най-гледаното шоу по която и да е телевизия, а е разбила и всички досегашни рекорди за AMC.

Продуцентите и сценаристите на „Живите мъртви“ обещаха, че ще се поправят след изключително мудната първа половина на втори сезон, която се излъчи миналата есен, и това наистина се случи. Ако някой си е мислел, че хората ще гледат сериала колкото и да го разтеглят в локуми, лъгал се е – очевидно качеството и темпото на сценария все още имат значение, дори за най-хитовите сериали с постоянни фенбази.

Доказателството е новият рекорд на The Walking Dead. Последният епизод от първата половина на трети сезон разби конкуренцията на пух и прах. Финалът на тазгодишните серии е бил гледан от 15,2 милиона човека в САЩ. Това е с 58% повече от зрителите по това време миналата година. Нещо повече, това е първият случай в телевизионната история на САЩ, в който сериал по кабелна телевизия надминава по рейтинг предаванията на всички ефирни телевизии! За сравнение, последният епизод на „Изгубени“ по ABC е бил гледан от 13,5 милиона души – почти 2 милиона по-малко.

Всичко това е подкрепено и от ревютата и реакциите на феновете за новите серии. Хвалбите валят и се трупат, а телевизията се наслаждава на успехите си. Макар все още да не е обявена официално, поръчката за четвърти сезон съществува и то от доста време (дори и да не съществуваше, с този рейтинг би било невероятен шок сериалът да не се поднови). Единствените критики са насочени към Данай Гурира и нейната героиня Мишон. Робърт Киркман я включи в сериала под натиска на феновете и я представи доста ефектно в края на втори сезон, но се оказа, че Мишон не допринесе особено за качеството на сериите от тази есен. Някои фенове дори наричат актрисата и нейната игра „леке върху иначе безупречния сезон“.

Това обаче е наистина бял кахър, при положение, че екипът на „Живите мъртви“ е постигнал такъв невероятен успех. Пожелаваме им да продължават все така!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

Мен пък Мишон се ме радва, можеше и някоя друга черна кака да сложат но и тази добре си играе, а тоя „Катана“ мече добре го размахва 🙂

Мира

Като се има предвид, че АМС не се излъчва по един от най-големите разпространители в САЩ Dish (поне до скоро беше така), постижението е наистина голямо. Трети сезон е изключително добър и динамичен в сравнение с предния. Наистина актрисата изпълняваща ролята на Мишон е под всякаква критика. Във всяка една сцена прилича на лисица изкочила пред фаровете на тир.