Трейлър за Star Trek Into Darkness

Разрушения, експлозии и зрелищни битки в рекламното клипче за следващия „Стар Трек“ на Джей Джей Ейбрамс.

Преди около две седмици излезе тийзър за трейлъра на следващия филм „Стар Трек“. Ние умишлено го пропуснахме, за да можем сега да се насладим напълно на официалния двуминутен трейлър. Той определено изглежда епично и надъхващо:

http://www.youtube.com/watch?v=1BztORqDKtI

Феновете на старите Стар Трек-ове ще разпознаят още от любимите си герои, пренаправени в новите филми. Доктор Карол Маркъс (Алис Ийв) например е молекулярен биолог от оригиналната времева линия на сюжета. Там тя се влюбва в Кърк и двамата имат син, когото кръщават Дейвид. По кратките проблясъци в трейлъра съдим, че в следващия филм явно ще видим зародиша на бъдещата им връзка. Бенедикт Къмбърбач, който ще се превъплъти в злодея на филма, също ще е персонаж от старите серии, но още не се знае кой точно (въпреки че официално, героят му ще се казва Джош Харисън, име, което не е известно с нищо).

Разбира се, от предишния филм ще се завърнат в главните роли Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана, Карл Ърбан, Джон Чо, Антон Йелчин и Саймън Пег.

Официалното резюме на сюжета: Когато екипажът на Ентърпрайз е повикан обратно вкъщи, членовете му откриват, че непреодолима сила, идваща от собствената им организация, е взривила флотилията и е оставила света в криза. Капитан Кърк трябва да влезе във военна зона и да залови човек-оръжие, способен на масово унищожение. Докато нашите герои са хвърлени в епична игра на шах на живот и смърт, любовта ще бъде предизвикана, приятелствата ще бъдат поставени на изпитания и единственото останало семейство на Кърк, неговият екипаж, ще трябва да направи редица саможертви…

„Стар Трек в тъмнината“ излиза по кината на 17 май.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
15 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Voodoo

Днес гледах филма …. много съм доволен. Невероятен филм!

Иван Петков

Да, и той не можа да ме грабне. Както казва Петър Атанасов, много са ми мудни. Но въпреки това филмът беше страшно добър! И дори без да съм фен оцених много високо факта, че бяха викнали Леонард Нимой – един вид да предаде щафетата на новото ръководство. Трогателно беше, въпреки че изобщо не ми харесват старите сериали 🙂

Кал
Kal

Интересно наблюдение, Grimalkin. Ще взема да се загледам по-сериозно в DS9. 🙂

Моето впечатление за човечеството в TNG е, че то – ВЕЧЕ пораснало – не е онова човечество, което виждаме наоколо си. И съответно ценностите му не са онези ценности, които виждаме наоколо си – по-точно, ония мизерии, които виждаме да се практикуват покрай нас. А са съответно пораснали ценности. Такива, до които на нас-в-момента ни чака още доста път. E… как да не ги прегърнеш?

А винаги ли триумфираше ценностната система на хората? Помня, че героите в TNG бая неща научиха от контактите си с всичките ония извънземни – някои от които, като единицата жива енергия, продължават да ме смайват с размаха на въображението… Най-добре ще е да вземем конкретна серия от TNG с някаква човекоцентрична ценност на фокус и да видим как е развита спрямо извънземните/другите.

(TOS ми е напълно извън полезрението и интереса.)

Грималкин

Ние май малко отклонихме коментарите в не съвсем точната посока, но пък винаги ми е толкова драго, когато се получат такива спонтанни дискусии, че няма значение дето не е съвсем по темата. 🙂
Трябва да се съглася с Кал, че се иска доста повече гръб, за да се осмелиш да покажеш светло бъдеще, вместо мрачно, и доста повече умение, за да го направиш убедително. (хората са значително по-склонни да вярват на страховете, отколкото на надеждите си, та един творец, който иска да представи оптимистична визия за бъдещето, ако иска публиката да му повярва, ще трябва да е трижди по-убедителен от онзи, който залага на изпитаното „животът е гаден“.)
Моят проблем с ранните трекове не е в концепцията за светлото бъдеще, а именно в неубедителността. Защото някои – какво ти някои, повечето – епизоди в TOS, поне в моите очи, носят посланието как човешката раса и човешките ценности и разбирания все по един или друг начин задължително са по-добри и по-правилни от всички останали, при положение, че уж сме надраснали наивния си шовинизъм. Разбираемо е – все пак и авторите, и зрителите сме човеци, нормално е да се харесваме и да се смятаме за прави – но ми стои изключително… не знам… самодоволно и дори арогантно. А подобно самодоволство не би трябвало да бъде норма в това красиво бъдеще, където Човекът е пораснал.

(за сравнение – ако в TOS посланието почти всеки път е вариация на „Ние сме добри. Ние сме прави.“, в моя любим DS9 доста повече клони към „Ние сме само една малка частица от тази необятна, прекрасна и опасна и ужасна, чудновата, непозната, интересна вселена. Ние сме извървяли дълъг път, но още по-дълъг ни чака. Имаме толкова много още да учим, толкова много още да разбираме, толкова много още да растем.“ TNG ми е някъде между двете 🙂 )

Кал
Kal

Явно търсим различни неща, като гледаме един сериал. Аз се възхищавах на смелостта на създателите на TNG да покажат бъдеще, в което хората са успели да пораснат. Това е една от най-трудните задачи във фантастиката.

(За сравнение, една от най-лесните е да измисляш антиутопии – тук обяснявам повече: http://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=7112#p7112)

Масата други сериали ми идват дребнотемни – занимават ме с the same old crap. Все едно е възможно да излетим (и да се задържим) в Космоса, държейки се по досегашния ни наивно-шовинистичен начин. (Тоест – на мен по-новите Стар Трек ми дойдоха и по-наивни. Въпрос на дефиниция. 😉 )

Петя Ивайлова
petia84

аз харесвам Пикар и Дейта, а също и визията за бъдещето (аман от антиутопии!), но четенето на морал наистина е непоносимо на моменти. Гледала съм само отделни епизоди от оригиналния сериал – Нимой наистина е страхотен като Спок!:)

Мира

Всички Стар Трек ми допадат без TOS. Любимци са ми Вояджър и Ентърпрайз.

Петър Атанасов

И на мен не ми хареса нито един от всичките сериали „Стар Трек“. Ужасно мудни са ми и твърде нравоучителни.

Pain

„Вояджър“ ми хареса… да кажем 🙂 но най-добър беше Стар Трек: Ентърпрайс най-динамичен, с най-добри ефекти разбира се като най-съвременен но и най ми хареса това че не е толкова наивен и вечно морален, малко по-мрачен 🙂

Грималкин

моят любим Стар Трек e DS9, по-предните и те кефят (Дейта <3) :)))) но на моменти ми стоят леко смешно вече, особено като избият в морализаторско-поучителен тон; то не че в DS9 тоя тон съвсем липсва де, но е разреден значително, а и култовите герои компенсират дребните кусури.

Последният филм беше разкошен и ми даде надежда, че може да излезе нещо хубаво от рестартирането на цялата вселена, която беше тръгнала да поумирВа. 🙂 Дано и следващият да е добър!

Кал
Kal

Наистина!? И „Следващото поколение“ ли не ти хареса? (С Жан-Люк Пикар.)

На мен това ми остава един от Топ 3 НФ сериалите.

Иван Петков

И аз съм така. Мразя сериалите, нито един не можа да ми хареса, даже са ми досадни, но филмът беше страхотен и съм сигурен, че и този ще е такъв!

Pain

Честно нямам търпение ! 100% съм на кино за това, не съм фен на „Стар трек“ но съм почитател, а новите филми определен задоволяват и най-претенциозните фенове на фантастиката, жалко че няма сериал нов 🙁