„Алфи” няма да бъде подновен за трети сезон, нови сериали ще го заместят

След края на „Алфи”, телевизията ще даде шанс на няколко нови сериала – можем само да се надяваме, че те ще имат по-дълъг живот.

Само след два сезона, дойде краят на екип Алфа.

Сериалът „Алфи” (или „Екип Алфа” според официалния български превод), който представи на почитателите на фантастиката група хора със специални способности, разрешаващи необикновени криминални случаи, няма да се завърне на малките екрани това лято. Решението за това беше оповестено преди дни, а причината е драстично намалелият брой зрители – от два и половина милиона през първи сезон той е спаднал на един милион, което го превръща в неизгодна инвестиция за телевизията.

Това е тъжна новина, която предизвика вълна от недоволство сред почитателите му. Много от тях, обвиниха телевизия Syfy, че прекратява прибързано качествени проекти, без да им даде възможност да се реабилитират. Макар и отчасти да е вярно, трябва да признаем, че в последно време тя изобилства от нови интригуващи проекти, някои от които дори имат потенциала да се превърнат в бъдещи класики.

Този април ще стартира „Съпротива“ („Defiance“), който ще отведе феновете на фантастиката в един революционен и изпълнен с различни извънземни раси, антиутопичен свят. През същия месец ще се завърне и „Хранилище 13”, чието действие се развива в същата вселена, като „Еврика” и „Алфи”, но който засега няма проблеми с рейтинга.

До края на годината може би ще видим и началото на няколко нови сериала, информацията за които, засега е оскъдна. Общото между тях е, че зад създаването им стоят известни имена, което не винаги е гаранция за качество, но е достатъчно, за да привлече вниманието на зрителите и да им даде добър старт.

Само преди ден излезе информацията, че от Syfy са поръчали 13 епизода от новия сериал на Роналд Д.Мур  – „Helix” („Спирала”). Той ще бъде мрачен трилър, чието действие ще се развива на Северния полюс, където екип учени  ще се борят да спасят света от мистериозна зараза, заплашваща да унищожи света. Сериалът вероятно ще започне още тази есен.

Шаямалан се преориентира към телевизията.

Друг сериал, поръчан от същата телевизия, е „Proof”(„Доказателство”), чиито режисьор и сценарист ще бъде М. Найт Шаямалан. Този проект, за разлика от „Helix“, няма да прескочи пилотния стадий, така че засега все още не се знае дали ще достигне до широка аудитория. В него ще се разказва за сина на гений, компютърен милиардер, чиито родители неочаквано умират, след което той предлага огромна награда на всеки, който може да докаже неоспоримо, че съществува живот след смъртта. Не може да се отрече, че сюжетът звучи приятно оригинално, макар да напомня за хитовия филм на Шаямалан „Шесто чувство”.

Третият интересен проект на телевизията (който също няма премиерна дата) ще бъде повече космическа фантастика отколкото трилър, макар че няма да отведе зрителите много далеч в Космоса. „High Noon” (според някои сайтове „High Moon“?) на Брайън Фулър ще бъде адаптация на новелата на Джон Кристофър от 1969 г. „The Lotus Caves”. В нея хората са колонизирали Луната, за да извличат ресурси оттам, но неочаквано откриват нова форма на живот, което довежда до хаос и борба между различни групировки, стремящи се да се доберат до тайна и важна информация, свързана с откритието.

Все още не се знае дали уебсериалът „Бойна звезда Галактика: Кръв и хром“ е получил достатъчно високи рейтинги, за да се превърне в телевизионен сериал, но дори и това да не се случи, при толкова добри проекти, Syfy има шанс да си възвърне славата на уважавана телевизия, посветена на фантастиката.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

booker

Аз пък съм крайно разочарован, че Екип Алфа го спряха на най-интригуващото място!!!
Трябваше с поне една последна серия да ни осветлят какво точно стана в края, щури американци!

Петя Ивайлова
petia84

аз също май харесвам най-много този за Луната – като се замисля, отдавна не съм гледала сериал, чието действие се развива извън Земята.

Иван Петков

И два сезона му бяха много на Екип Алфа. „Висока луна“ пък ми изглежда най-интересен от новите проекти.