1 коментар
logo 11

Елате на 12-тите годишни награди на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър!

SciFi.bg ще се бори в категорията „Най-добър сайт“.

26 януари 2013 година е датата, на която Националният Клуб за Фентъзи и Хорър ще връчи за 12-ти път своите годишни награди. Това ще се случи от 15:00 часа във фоайето пред кинозалата на културен дом „Средец“ (на улица „Кракра“ 2А, срещу парка „Заимов“).

След като спечели наградата за Книга на Годината с „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Изчезналият герой“, книга І от „Героите на Олимп“, легендарният автор Рик Риърдън ще има възможност да направи хеттрик ако спечели и със „Сянката на змея“, третата книга от неговата сага „Хрониките на Кейн“, посветена на египетските митове и легенди. За целта обаче книгата ще трябва да надделее срещу съчетаващата историята и митовете на различни народи „Джейк Ренсъм и кралят на черепите“ от Краля на трилъра Джеймс Ролинс, едноименния завършек на епоса „Наследството“ от Кристофър Паолини, петата част от „Реликвите на смъртните“ на Касандра Клеър, „Град на изгубени души“, алтернативната история „Левиатан“ на Скот Уестърфийлд и класиката на Ан Райс „Вампирът Лестат“.

Изображение с име: logo citadela

В категорията за филми пък трите големи екранизации по книги тази година – „Хобитът: Неочаквано пътешествие“, „Зазоряване – част ІІ“ и „Игрите на глада“ ще се изправят пред трите блокбъстъра по комикси – „Отмъстителите“, „Невероятният Спайдър-мен“ и „Черният рицар – Възраждане“.

Наградите включват още много интересни категории, за които са събирани гласове от членовете на клуба. Очакваме традицията да се спази и по време на събитието да има много интересни игри с награди за присъстващите.

Вижте пълния списък с номинациите на http://citadelata.com/index.php?show=5001

Националният Клуб за Фентъзи и Хорър „Конан“ е мястото, където тези, които обичат жанра „фентъзи“ или искат да се запознаят с него, ще се почувстват като у дома си. „Конан“-клубът, както галено го наричат членовете му, е основан през октомври 2001 година. Идеята му е да събира фенове, които да обсъждат със сродни души интересни книги, филми или пък компютърни игри, свързани с меча и магията – идея, която се осъществи. Така онези, които копнеят да споделят впечатленията си от най-новата интересна история за дракони и вълшебства, най-после могат да го сторят и да си намерят приятели до живот.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата