Известни детски писатели ще пишат истории за Доктора

Сериалът „Доктор Кой” става на 50 години през 2013-та – една от изненадите по случай юбилея ще бъде издаването на книжка с 11 нови разказа – по един за всяко превъплъщение на Доктора

Дж.К.Роулинг, авторка на поредицата за Хари Потър, почти със сигурност ще участва в проекта.

Следващият епизод от седми сезон на „Доктор Кой” ще бъде излъчен чак през април – дотогава има месеци, но запалените фенове на сериала ще получат поне една малка утеха. Те ще имат възможност да следят новините около 50-тия рожден ден на сериала, които стават все по-интересни.

Наскоро беше оповестено, че по случай празника известни детски писатели ще напишат кратки истории, посветени на всяко едно от превъплъщенията на Доктора. Тези истории ще бъдат публикувани в края на всеки месец в интернет, а през ноември ще бъде издадена книжка, включваща всички разкази. Първата история ще излезе на 23 януари под формата на електронна книга (а вероятно ще може да се намери и безплатно). Авторът на първият разказ, ще бъде оповестен във фейсбук страницата на сериала този понеделник (7-ми януари).

Засега имената на писателите се пазят в тайна, но издателката Джулиет Матюс уверява, че са въвлечени най-известните съвременни автори, които пишат детски фантастични романи. Според нея, всеки от тях ще внесе своя индивидуален стил и въображение, за да обогати вселената на Доктора.

Тери Пратчет също е известен английски писател, и личен познат на Мофат - възможно е и той да напише някоя от историите

Стивън Мофат също е въодушевен за предстоящия рожден ден, и обещава големи изненади. Мат Смит споделя ентусиазма му, и се надява, че 2013 ще е една от най-добрите години за сериала. Той наскоро сподели в интервю, че дори актьорите не знаят все още какви ще бъдат изненадите, свързани с годишнината.

В нета вече се спекулира с имената на авторите, които ще напишат истории за Доктора. Едно от най-често споменаваните имена е това на Джоан Роулинг – засега участието и в проекта е само спекулация, но като се има предвид че тя е сред най-известните съвременни детски автори, а освен това е и от родината на Doctor Who (така че писането за този герой, може да се приеме като патриотичен дълг 😉 ), е повече от вероятно предположението да е вярно.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Първият автор е Еоин Колфър!

Петя Ивайлова
petia84

😀 сигурно! Ако Докторът си вземе вампирка за спътница, ще живеят във вечна любов – сериалът ще трябва да свърши, защото няма да им е до скитосване – само ще си свият гнезденце някъде и ще причакват дивеч!

Иван Петков

Леле, представяте ли си наистина Стефани Майер да пише за „Доктор кой“ :))))) Сигурно ще се върне във Венеция и ще се залюби с някоя от вампирките 🙂 А Джордж Мартин? Ще открие отдавна загубения си брат и двамата заедно ще направят тройка с чичото 🙂

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Не забравяй, че сериалът има сериозна детска аудитория… не искат да я губят…

Петя Ивайлова
petia84

да, но сигурно ще е нещо инфантилно, щом ще пишат детски автори. Поне Роулинг може да напише хубава кратка история – приказките на барда Бийдъл са приемливи. Трябваше да сключат сделка с известни (не-детски) фантасти – тогава можеше да включат и Стефани Майер, и Дж.Р.Р.Мартин, и Урсула Ле Гуин, и щеше да стане страшно 😉 😀

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ооо, нещо, което трябва да се прочете!