Революция порязана от NBC

Научнофантастичната драма осъмна с 2 епизода по-малко за първия си сезон.

Сериалът „Революция“ на небезисвестния Ерик Крипке беше един от най-чаканите за тази есен. За съжаление, той не се оказа точно това, което се надявахме, а това се отрази и на рейтингите – не са лоши, но са по-ниски от очакваното. Въпреки това NBC първоначално даде шанс на Revolution и поръча още 12 епизода.

Днес разбираме, че телевизията се е отметнала и е решила да финансира още само 10 епизода, с които да се приключи с първи сезон. Знак за недоверие?

Въпреки това, създателят на сериала смята, че почивката се е отразила добре на сериала. „Имахме време да си поемем дъх, да видим какво сме направили, да го анализираме и да го дооправим“, казва Ерик Крипке. „Може би можем да се позабързаме с шокиращите разкрития, темпото на първата половина беше твърде мудно. Наистина е полезно да се дава това време на сценаристите, за мен това е безпрецедентен лукс – да имам възможност по средата на сезона да преоценя нещата, без да ме пришпорват с крайни срокове.“

Сценаристът вероятно има лоши спомени от „Свръхестествено“, където се е чувствал претоварен с работа? Въпреки това, Supernatural е жив и днес, макар и да търпи критики от феновете, които смятат, че е трябвало отдавна да свърши. Но все пак го гледат.

Не можем да не направим сравнение и с един друг сериал, чиито рейтинги започнаха да падат още рано-рано – „Посетителите“. Там също телевизията първоначално демонстрира доверие и поръча нов пакет епизоди, които в последствие съкрати. Проблемът и там бяха твърде малкото разкрития и бавното темпо на развитие на сюжета. Сценаристите уж се опитаха да направят нещо по въпроса, но въпреки това нова поръчка нямаше и сериалът си остана недовършен. Дано „Революция“ да не сподели същата съдба, макар че май точно натам вървят нещата.

Ако не друго, то поне със сигурност знаем, че ще имаме още 10 епизода, в които, по думите на Крипке, „революцията най-накрая ще започне и ще се разраси истинска война“. Дали това ще спаси сериала – ще разберем след няколко месеца – на 25 март (26-ти наше време) ще се излъчи първият от новите епизоди.

http://www.youtube.com/watch?v=CuwSB7LOFjs

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |