Задават се дни на кръв и звездна светлина

Егмонт България издава продължението на „Създадена от дим и кост“.

Феновете на „Създадена от дим и кост“ съвсем скоро ще могат да се зарадват на продължението й. Само след няколко дни, на 4 февруари, ще излезе „Дни на кръв и звездна светлина“. Авторката отново е Лейни Тейлър, а издателството – Егмонт България.

Красивата мистериозна Кару със синята коса и скицник, изпълнен с рисунки на неземни същества, най-сетне е разбрала коя е и какво е. Но тази истина не й донася мир. С нея Кару открива най-вече онова, което иска да заличи на всяка цена: любовта й към Акива – врага, който я предава. Но докъде е готова да стигне тя, за да отмъсти за своя народ?

Докато Кару и химерите създават армия от чудовища в земя на прах и звездна светлина, Акива води серафимите на друга война – не за отмъщение, а за надежда. Но може ли надеждата да бъде възкресена от пепелта на една разбита мечта?

Бестселър на „Ню Йорк Таймс” и „Ю Ес Ей Тудей”, „Дни на кръв и звездна светлина“ оглавява класациите за най-добри книги за 2012 на „Амазон” и „Пъблишърс Уийкли”. Сред феновете на романа се оказва, че е и авторката на „Здрач” Стефани Майър. В своя сайт писателката възторжено препоръчва книгата и предупреждава читателите да са подготвени за невероятната история, която ще ги държи в напрежение до самия си край.

Същевременно правата за превод на поредицата „Създадена от дим и кост” са продадени в 32 държави, а тези за екранизацията на компанията „Юнивърсъл Пикчърс” още през декември 2011 година. Миналият месец стана ясно, че продуцент на проекта ще е Джо Рот, който стои зад хитовете „Алиса в страната на чудесата” и „Снежанка и Ловецът”. Фактът, че романите на Тейлър привличат вниманието на Холивуд, никак не е учудващ. Със сто хиляди копия, продадени само в САЩ от първата книга, и предварителен тираж на втората от 250 хиляди, поредицата „Създадена от дим и кост” е абсолютен хит. Ще се хареса ли тя и в България, това зависи от вас.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |