1 коментар
cora once wonderland 325

Алиса от Омагьосаната гора…

…Или новото подготвяно разклонение на „Имало едно време“ с Алиса като главна героиня.

ABC продължава да търси начини да спечели повече пари от успеха на хитовия си сериал „Имало едно време“. Програмните директори отдавна се оглеждат и за нещо подходящо, което да запълни огромните паузи между епизодите на приказната история. Ето защо се подготвя ново разклонение от 13 епизода за Алиса от Страната на чудесата, която обаче ще бъде ситуирана във вселената на Once Upon a Time и ще се казва Once: Wonderland.

Новите главни герои в него са Амал, оптимистка с екзотична красота и душевност, и Вале Купа – самотен приключенец, човек на действието и разбивач на сърца. По първоначални данни, сюжетът в разклонението ще се развива след изричането на Проклятието, което прехвърли приказните герои в нашия свят, но отново ще има проблясъци и спомени от миналото, което означава, че появата на познати герои от оригинала не е изключена. По-нови репортажи обаче сочат към развитие на сюжета преди Проклятието – което пък означава, че може да видим Барбара Хърши в ролята на Кора, която превзема Страната на чудесата.

Изображение с име: cora wonderland once 13061

По пилота работят Джейн Еспенсън („Имало едно време“, „Бъфи – убийцата на вампири“, „Торчууд“), Зак Естрин (на когото явно се дава нов шанс след провала на Zero Hour, а по-рано и на The River, No Ordinary Family, Tru Calling. Може би защото той е стоял и зад „Бягство от затвора“ и „Чародейките“) и изпълнителните продуценти на Once Upon a Time Еди Китсис и Адам Хоровиц.

За съжаление, докато не се направи пилотният епизод и не се вземе решение за поръчка, не можем да сме сигурни, че ще гледаме този сериал. Предишното разклонение, за което излезе информация, това за Лудия шапкар, се е провалило. Причината е била, че продуцентите все пак са решили, че искат Себастиан Стан в главната роля, но той е зает, заради ангажиментите си към „Капитан Америка: Зимният войник“. На проекта тежи и друг неуспех – и преди сериал, фокусиран върху Алиса, не е успявал – става дума за Wonderland на Антъни Зюйкър и Уит Андерсън, които вече се опитват да прокара идеята си в NBC.

От друга страна има и новини, които говорят за реално течаща работа – избрани са актьори за главните роли – Софи Лоу („Красивата кейт“, „Философите“) ще бъде Алиса, Майкъл Соша („Да бъдеш човек“) – Вале купа и Питър Гейдиът – Сайръс.

Интересът към разклонението означава и още едно добро нещо – че въпреки спада на рейтинга с 10% от началото на сезона, телевизията има доверие в „Имало едно време“ и вероятно ще поръча трети сезон.

Изображение с име: Алиса от Омагьосаната гора...

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата