1 коментар
bzmcc

Битката да съхраниш разума си може да те превърне в БеЗуМеЦ

Комбинация от научна фантастика с елементи на антиутопия, приключенски екшън, мистерия и трилър, БЗМЦ на Майкъл Грант и „Егмонт България” излиза на книжния ни пазар на 11 Март

Изображение с име: bzmc„Егмонт България“ представя първият роман в планирана поредица от супер успешния отвъд Океана писател Майкъл Грант. „БЗМЦ“ се появява на книжния пазар в САЩ в началото на 2012-та година и веднага привлича интереса на читателите и критиката. Сравняват го с „Игрите на глада”, а стилът на Грант оприличават на този на Стивън Кинг.

В близкото бъдеще мащабна война е на път да възпламени цялото земното кълбо… война за контрол над човешките умове. Чарлз и Бенджамин Армстронг, сиамски близнаци и собственици на корпорация „Изискани подаръци „Армстронг“, са решени на всичко, за да не се отклонят от мисията си. А тя е доста ясно дефинирана – да моделират света според собствената си утопична визия. Без войни, без конфликти, без глад. И без свободна воля. Срещу тях се изправя група тийнейджъри, обединени под кодовото име БЗМЦ, които се борят да защитят правото на хората да бъдат объркани, да бъдат хора. Но войната между двете фракции не е обикновена. Битките се разгръщат на нано ниво, а бойното поле е човешкият мозък. Изходът е неизбежен: победа… или лудост. Коя страна ще изберете? Колко далеч бихте стигнали, за да надделеете?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Светът е на прага на глобална война.
Не можеш да я видиш,
но я усещаш навсякъде около теб.
В теб.
И те променя необратимо.
Единственото, което можеш да направиш,
е да се превърнеш в герой, какъвто света не е виждал до сега.
Готов ли си?

Майкъл Грант прекарва по-голямата част от живота си в движение. Роден в Калифорния в семейство на военни, през годините сменя 50 местожителства в 14 щата, живее и в няколко различни града във Франция, Италия и на Азорските острови. Дългият списък от професии, които е упражнявал, включва библиотекар, карикатурист, механик в боулинг зала, сервитьор, продуцент на документални филми и политически медия консултант. Отдава се на писателската кариера, защото по думите му, тя е единственото поприще, което не го „задушава”.

Вторият роман в поредицата ще се появи в САЩ през октомври, а един месец по-късно българските читатели също ще имат възможност да го държат в ръце.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата