intheflesh

Британските зомбита се различават от американските

BBC стартира собствен зомби минисериал

„Живите Мъртви“ продължават да чупят рекорди, а зомби жанра набира все по-голяма популярност. Скоро ще видим интерпретацията на ВВС по въпроса, които излизат със собствен зомби продукт „In The Flesh“. Той ще се състои от три едночасови серии, които ще се излъчат в средата на Март.

Най-важното, което можем да кажем за сериала е, че няма да има нищо общо с „Живите Мъртви“. Ще станем свидетели на проблемите, с които се сблъскват зомбитата при завръщането им в обществото и по-конкретно тези на 18 годишния Кийрън Уолкър, който е бил излекуван от зомби болестта ( Синдром на частична смърт).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Завръщането на Кийрън в северното селце Роартън обаче не е съпроводено с музика и тържества. Вместо това той е посрещнат враждебно от формацията „Human Volunteer Force“, като някои от нейните членове са бащата на най-добрия му приятел и дори собствената му сестра. Това обаче не е единствения проблем на пост тийн зомбито. Той изпитва вина за всичките хора, които е хапнал било то за закуска, обяд, вечеря или някъде по между им и му е трудно да приеме втория шанс за живот, който му е бил даден.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Oчевидно е, че „In the Flesh“ няма да е като останалите зомби филми, с които сме свикнали. И преди сме ставали свидетели на преобръщането на жанра с краката на горе (Warm Bodies). За някои това е иновация, за други – чиста проба извращение. В минисериала ще видим почти само нови лица. В главната роля на Уолкър е Люк Нюбери. В каста още са имената на Дейвид Уалмсли, Емили Бивън, Хариен Кейнс, Стийв Евътс. Създател и сценарист е Доминик Мичел, който също е дебютант. Режисьор е Джони Кембъл, който е снимал епизоди за „Доктор Ху“, и „Spooks“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата