Hansel-Gretel-Witch-Hunters 1

Хензел и Гретел ще се съберат отново

Hansel and Gretel: Witch Hunters е събрал над 200 милиона долара приходи в световен мащаб, което му осигурява продължение.

Изображение с име: Hansel_and_Gretel_Witch_Hunters_В света на киното, и особено този на малко по-безмозъчните фантастични екшъни, правилата са елементарни. Ако даден филм направи много повече пари, отколкото е струвал, то му се прави продължение. Такъв е случаят с „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“. С бюджет между 60 и 80 милиона долара, приходите му вече минаха 200 милиона. В деня, в който границата беше премината, от Парамаунт обявиха, че започват работа по втората част.

Пътят до постигането на заветната цел не беше много лесен, но в крайна сметка успехът е налице. През първия си уикенд филмът събра разочароващите 18 милиона долара от американски зрители. Цифрата е слаба и незадоволителна, но очаквана, предвид негативната критика, която получиха двамата приказни братя, а и предвид вече пренаситения си жанр. Именно към него спада и „Джак: Убиецът на великани“, който пък е тотален провал. Малко по малко обаче приходите продължаваха да растат, особено в световен мащаб, и неусетно „Хензел и Гретел“ направиха продуцентите си с 200 милиона по-богати. Така един от най-рисковите проекти на годината се отплати и ще продължи да прави филми.

Уил Феръл и Адам МакКей вероятно отново ще бъдат изпълнителни продуценти, а ако Джереми Ренър и Джема Артъртън не се завърнат в ролите си, ще бъдем много изненадани. Краят на първия филм остави вратата отворена за още много приключения, така че сюжетът може да бъде всякакъв. Имаме екип от ловци на чудовища и грамаден помагач, които вършат добрини из Европа (може би и Африка?) и могат да изколят още много чудовища.

Дали това е добра новина за вас зависи от това, доколко сте харесали първия филм. Ако сте очаквали чист Тарантиновски екшън с добър сюжет без романтични нотки и социални послания, то вероятно сте били разочаровани. Но феновете на Джереми Ренър и кървищата са останали доволни, а трябва да признаем, че и изследването на проституцията и вещерството през Средновековието предложиха интересни теми за размисъл. Как мислите, заслужено ли е продължението?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата