1 коментар
oz-the-great-and-powerful-banner-poster

Оз ще стане още по-велик и могъщ

Филмът се представя доста добре в бокс-офиса, вече се готвят продължение и сериал.

„Оз: Великият и могъщият“ можеше да поеме по два пътя. Единият беше този на „Джон Картър“ – високобюджетна адаптация на роман, която се провали с гръм и трясък. Другият беше този, който се случи наистина. Филмът събра 80 милиона долара от първия си уикенд само в САЩ, а първите ревюта се изказаха доста ласкаво. Заедно с приходите от останалия свят сумата набъбва до 150 милиона, което е с 50 по-малко от бюджета на филма. Отсега е ясно, че този бюджет ще бъде избит и задминат. Красотата на кадрите и интересният сюжет със свободни интерпретации на героите от оригиналния роман очароваха критици и зрители, за да постигнат най-успешната премиера на филм за 2013 година.

Оказва се, че продуцентите са били готови за този успех още преди месеци. Дисни са наели Мичъл Капнър, един от сценаристите на Oz: the Great and Powerful, да напише продължение още миналата година. От думите на Мила Кунис излиза, че и актьорите ще се завърнат в пълен състав, тъй като „всички са се подписали за продължение“. Единствените, които няма да се завърнат, са другият сценарист, Дейвид Линдзи-Абеър, и Сам Райми. Райми казва, че „няма тръпка“ да работи по продължение и е „оставил място за друг режисьор“. Двамата ще бъдат заети с римейк на „Полтъргайст“.

Изображение с име: oz-great-powerful-trailer

Още няма подробности около това какво е сътворил Капнър, но се знае, че е свободен да взима всякакви моменти и елементи от ориналния роман. Единственото му ограничение е, че не може да взаимства от лентата „Магьосникът от Оз“ от 1939 г., защото тя е собственост на Уорнър Брос.

Самите Warner Bros пък не възнамеряват да седят със скръстени ръце, докато Дисни печелят от продукт, който те са прокарали в киното. Компанията готви телевизионен сериал, който ще се казва Red Brick Road. Има се предвид изборът, който Дороти прави във филма от 1939 г. Там тя поема по пътя с жълтите павета – но накъде води този с червените? Сериалът се предлага на различни кабелни телевизии с кратко и ефектно описание – „Игра на тронове“ в света на Оз. Досега успехът на франчайза на малкия екран е бил относителен, най-скорошният провал беше „Тенекиеният човек“. Но може би с такова описание и с помощта на Oz: The Great and Powerful, Red Brick Road ще пожъне успех?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата