Cover.indd

Продължава Заветът Мефисто

Егмонт България пуска на пазара втората книга от поредицата „Заветът Мефисто“ на Тринити Фейгън – „Изкуплението на Кирос“.

Изображение с име: izkuplenieto na kiros - coverПомните ли брататята Мефисто? Те са безсмъртните синове на Ада, които могат да получат изкупление единствено ако последват Завета Мефисто – обещание от Господ, че в душите им ще настъпи спокойствие, ако успеят да спечелят любов и да отвърнат безкористно. Уловката? Само жените Анаво, потомки на дъщерята на Ева, са достатъчно чисти по душа, за да се влюбят в синове на Ада.

В „Изкуплението на Аякс” първият Мефисто намери любовта със своята Анаво – Саша, и възвърна душата си. Сега, във втората книга от поредицата „Заветът Мефисто”, е ред на най-големия от братята и техен лидер – Кирос. Но Ерикс отново крои дяволски планове, с които да попречи на своите врагове. Злодеят възнамерява да отвлече дъщерята на президента на САЩ – Джордан Елис, за да принуди държавния глава да отдаде душата си. Ако планът му проработи, последствията ще са катастрофални. Защото Джордан, освен дъщеря на президента, е и Анаво, предопределена за спътница в живота на Кирос. За да предотвратят надвисналата над нея опасност, братята ще трябва да се впуснат в отчаяна надпревара с времето. Дали ще успеят да запазят в тайна самоличността й и да я предпазят от злите кроежи на Ерикс?

Коя е Тринити Фейгън? Авторката работи като счетоводител, преди да последва мечтата си и да стане писател. Превзема литературната сцена на САЩ с поредица от книги, проследяващи комичните и заплетени приключения на щатски данъчен инспектор, първата от които й носи наградата RITA. Тринити е носител и на наградата за писатели на романси „Златно сърце”. Въображението й, обаче, винаги е било увлечено от идеята за живот след смъртта. Тя намира начини да задоволи своя интерес към въпросите за съществуването на Ада и Рая, проучвайки какво си представят хората и след това създавайки своя собствена митология в книгите си от поредицата „Заветът Мефисто”.

„Изкуплението на Кирос“ излиза на пазара в понеделник, 4 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата