„Демоните на Да Винчи” ще има втори сезон!

Сериалът, посветен на младия Леонардо Да Винчи, ще продължи и през следващата година

Въпреки че са изминали едва пет дни от премиерата на „Демоните на Да Винчи”,  главният изпълнителен директор на телевизия Старз, Крис Албрехт, вчера зарадва феновете на сериала с новината, че ще има втори сезон. Снимките на новите серии ще започнат през май, а следващият сезон ще бъде излъчен през пролетта на 2014 година.

Композиторът Беър МакКриъри и екипът на сериала показват как точно трябва да разперите крилца, за да се включите в интернет конкурса.:)

Решението за подновяването на сериала вероятно е провокирано от високия рейтинг, получен след пилотния епизод – а именно – 2.14 (което означава, че малко над два милиона зрители сагледали ) – това е най-добрият рейтинг, получаван от оригинален сериал на телевизия Старз (на второ място е „Камелот”, със съвсем малко по-ниска цифра, така че високият за стандартите на кабелната телевизия рейтинг очевидно не винаги гарантира дълъг живот на сериала, който го е получил…). Оценките на критиците за премиерата са смесени, но истината е, че онези от тях, които не са положителни, се дължат на разминаването с историческата истина. Както знаем, още по време на първите промоции на сериала, зрителите бяха предупредени от Дейвид С.Гойър, че ще гледат по-скоро свободна интерпретация на живота на Леонардо, отколкото нещо с образователна стойност, така че критиките, изградени на тази основа са безпочвени.

Междувременно, онези, които са харесали „Демоните на Да Винчи”, имат възможност да демонстрират това, като се включат в един необичаен интернет конкурс за снимка. Условието за участие е просто – кандидатът трябва само да намери билборд на сериала (със заглавната снимка на статията на него) , да заеме същата поза, и да накара някой да го снима. Снимките се качват на адрес http://davinciwings.tumblr.com/ , а победителят ще бъде излъчен след като приключи световната премиера на сериала. Наградата е тайна – както ще прочетете на сайта, може да се окаже както нещо супер специално, така и просто шега за сметка на участниците.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

Аз и афиш на някой стълб тук да видя ще се снимам ама… и толкоз няма 😀

Петя Ивайлова
petia84

в Плевен също, за съжаление. Видях един в София – сега като бях по изпити, но не ми беше до това. Ако имам път скоро натам ще се снимам – защо не (впрочем на сайта има снимка с малък плакат , както и с автобус, с реклама на него – явно приемат всичко, въпреки че първоначално бяха писали билборд) 😀

Pain

Емм у Варна няма билбордове с този сериал още… язък 🙂