Остават броени часове до премиерата на „Демоните на Да Винчи”

До няколко дни ще имаме възможност да гледаме новият проект на Дейвид С. Гойър и на български език.

Леонардо Да Винчи (Том Райли) е окрилен в новия сериал 🙂

Сериалът „Демоните на Да Винчи”, чието представяне телевизия Starz започна още преди месеци, направи своя дебют пред американската публика днес, на 12 април, а само три дни по-късно, пилотният епизод ще бъде излъчен и на български език, по телевизия Фокс.

Както редовните читатели на SciFi. bg вече знаят, образът на гениалния художник ще бъде интерпретиран по нов и интересен начин – ще видим Леонардо в разгара на буйната му младост и творчески гений. Създателят на сериала, Дейвид С. Гойер има намерение да се възползва максимално от това, че всъщност в историята няма подробни данни за живота на твореца. Това ще му даде необходимата свобода да създаде един неочакван и забавен сюжет, без да бъде упрекван от публиката, че се е отдалечил прекалено много от изворите. Въпреки че винаги има недоволни, рекламната кампания на „Демоните на Да Винчи“ беше доста мащабна, и за сега изглежда, че той се приема добре от публиката. Гойер е наясно, че такъв тип сериали – които съдържат доза философия, мистика и фентъзи, понякога се оказват трудни за възприемане, и имат кратък живот, а и има горчив опит с „Поглед в бъдещето”. Независимо от това, в едно от последните си интервюта режисьорът заявява, че очаква и се надява да развие сюжета в поне пет сезона. Това всъщност не е чак толкова много, като се има предвид, че първият сезон се състои от едва 8 серии.

Част от актьорите – Лора Хадък, Том Райли, Лара Пълвър, Блейк Ритсън, и режисьорът Дейвид С. Гойър позират за снимка във Флоренция, където основно протичат снимките на сериала.

Актьорите въвлечени в проекта, описват Da Vinci’s Demons като сериал, който заслужава да бъде наречен произведение на изкуството, а Том Райли е във възторг от персонажа си (Леонардо Да Винчи) и говори за него като за  ренесансов супергерой. Много скоро ще разберем дали големите надежди, които се дават на зрителите са оправдани, но засега по всичко изглежда, че ще бъде така. Заслужава си да се спомене още едно достойнство на сериала – а именно композиторът му – Беър МакКриъри, който е любимец на сай-фай феновете, и автор на музиката на „Бойна звезда Галактика”, „Живите мъртви” и предстоящия Defiance.

Беър МакКриъри не е единствената връзка между „Демоните на Да Винчи” и сай-фай/фентъзи жанра – изненадващо, в свое интервю Гойър разкри, че демоните в сериала няма да са само метафорични, и ще има много елементи, които ще вкарат в епизодите свръхестествена атмосфера. Основната история ще се върти около тайни и мистерии – и по-точно митичното тайно общество Синовете на Митра, на което според легендата са били членове Платон и Аристотел. Основната цел на това общество е да открие Книгата на листата (Book of Leaves), и макар все още да не се знае много по темата, изглежда това ще бъде и една от заветните цели на Леонардо. Този сюжет е добре разработен, и според Дейвид С.Гойер улики, които сочат към разкриването на мистерията, ще се съдържат във всеки един епизод на сериала (така наречените великденски яйца, които биха могли да забавляват по-бдителните фенове). Освен това, развръзката  е предначертана, а няма да се измисля в крачка, и независимо дали сериалът ще има един или пет сезона, ще остане непроменена.

Тази странна механична птица ще бъде едно от изобретенията на великия Леонардо, за което историците не знаят нищо.

Освен мистерията и „демоните”, в епизодите ще видим и стиймпънк елементи (строго погледнато, не точно стиймпънк, защото сюжетът се развива през Ренесанса, а не през 19 век, но това са подробности) – а именно – невероятните изобретения на Да Винчи, които за съжаление не са оцелели до днес 😉 .

Атмосферата на сериала изглежда доста свежа и шарена – това може да се види от долните клипове, в които Леонардо рисува птица в полет (и това изглежда го вдъхновява за прочутото му произведение „Витрувианският човек”), и научава за мистерията на прераждането от своя наставник Ал Рахим (Александър Сидик).


Дано всичко това да не се окаже прекалено сложно за американската публика, и „Демоните на Да Винчи” да заеме своето място сред успешните сериали, което както изглежда заслужава!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

и аз имах предвид точно това – че актрисите в този филм не са пищни, а не че са грозни. Това, че имат скромни природни дадености не означава грозни – хората харесват различни неща (на мен, кто жена ми е напълно безразлично).

Pain

1.Първо никой не опреква никой, ака се загледаш ще видиш, че съм писал, че е хубава, но аз лично харесвам малко по пищни в гръд жени, не че съм я отписъл тази кака.
2. Не те знам какво разбираш под злоба в твоета глава, но коментара ти за човек/ ци който изобщо не познаваш е леко…. остър, освен това всеки има право на вкус, нали ?

devillll

Petia i Pain oprekvate glavnata geroinq ? Tova se kazva chista zloba,sigurno ste mn krasivi i umni4ki vse pak v net prostranstvoto vsi4kite ste prekrasni nali 😀

PAIN

П.С Ще ми се да бяха кастнали от Спартак жената на Ганик – брюнетката малииии любов ! хахахах

PAIN

Петя – очивидно сме имале еднакви вкусове… за игри поне и оръжия 😛 😀

Петя Ивайлова
petia84

и на мен ми хареса – изглежда ще е приятен сериал! PAIN – другата главна актриса Лара Пълвър (Ирене Адлер от „Шерлок“) е по-зле откъм природни дадености 🙂
И на мен ми е любопитно какви изобретения ще покажат. Аз знам само за едно, което е било широко използвано – мортирата (едно време, като играех Age of Еmpires, ми беше едно от любимите оръжия;) ) .

PAIN

Епизода си беше супер дори, както винаги от Старз не са пестели нито от вулгарни изрази нито от голичко / акттрисата която играе Лукреция е хубавичка ама можеше и нещо малко по ….. надарено 😛 / от сега се загатна за конспирации и тайни кабали, което е хубаво защото има доста истории които загатват че Да винчи е имал вземане даване с такива братства 🙂 но най ми е любопитно какво от най-известните му изобретения ще покажат аз лично искам да вида танка и онова което мяза на многоцевна галубица ха ха ха 🙂

Алекс

беше симпатичен епизод

Петя Ивайлова
petia84

дано да издържи повечко сезони, защото напоследък не ми останаха сериали, които да гледам 🙂

Петър Атанасов

Изглежда интересен – ще се гледа 🙂