Появи се първият тийзър на Helix

Сериалът, поръчан от телевизия Syfy, придобива все по-ясни очертания

Един от последните проекти на Роналд Д. Мур (който в момента работи по няколко нови сериала) – Helix, вече си има тийзър. Макар да е съвсем кратък и да не показва нищо, което вече да не знаем за предстоящия сериал, той е заявка за това, че както самият Мур, така и телевизия Syfy гледат сериозно на промоцията му, а също и че работата по епизодите напредва.

Още в началото на годината беше анонсирано, че от телевизията са решили да прескочат пилотния стадий, и направо са поръчали 13 епизода от „Хеликс”, който ще бъде режисиран от Роналд Д. Мур (”Стар Трек: Следващо поколение”, „Бойна звезда Галактика”). Засега не се знае много за екипа, който работи по шоуто – всъщност, не се знае нищо, с изключение на това, че сценарият е написан от Камерън Порзанде(който, ако съдим от страницата му в IMDB, няма предишен опит в телевизията), а изпълнителните продуценти са Рон Мур, Стивън Маеда („Изгубени”) и Линда Обст („Контакт”).

Действието ще се развива в научен комплекс, разположен в Антарктида, където екип учени ще се борят с мистериозна нова зараза, способна да унищожи човечеството (а някои от тях, вероятно ще са замесени в създаването й). Това беше първоначалната информация за сюжета, но от последните интервюта на Рон Мур излиза, че обстановката няма да е толкова клаустрофобична и мрачна, колкото изглежда на пръв поглед. Всъщност става дума за голям комплекс, в който работят няколкостотин учени и обслужващ персонал – така че това, на което сериалът ще наблегне, ще бъде трилърът и мистерията, а не толкова на страшните моменти в стил „Нещото”.

Режисьорът твърди, че едва не е подминал сценария, тъй като не обича болнични сюжети, но се радва, че са го накарали да го прочете, тъй като е открил в него завладяваща реалистична атмосфера и добре изпипан сюжет.

Трейлърът беше излъчен по време на премиерата на новия сериал „Съпротива”, а премиерната дата все още не се знае, но вероятно ще бъде през 2013 година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

Да да аз говроя като цяло за всички проекти на syfy, този ще е …… от типа на „Зараза“ нещо такова, но пак може да е добър, щом пича от Батълстара ще го прави 🙂 има надежда !

Петър Атанасов

Е то това ще са някакви болести, не е чак пък кой знае колко фантастично. Пак може да е добро, но засега не изглежда като хардкор фантастика. Прилича на нещо изпипано и стилно, което е добре, но тепърва ще го видим дали става за нещо 🙂 Иначе да, май наистина има завой към фантастиката у Syfy, или поне така изглежда засега, надявам се да сме прави 🙂

PAIN

А дано са се объркали защото си мра за класическа фантастика или поне нещо близо, честно за фенове зарибени като мен си е зор толкова време без фантастика… добре поне че има книги :))

Мира
Pepper

Какво им става на SyFy да не са се объркали нещо, че почват да правят фантастики? Имам пълна вяра в Рон Мур и дано сериала му успее след провала на Virtuality и полицаите магаьосници (и двата изглеждаха чудесно).

Петя Ивайлова
petia84

аз също (освен „Хаус“) – ако е като „Зараза“ няма да мога да го изтърпя! 😀

Петър Атанасов

Тийзърчето е доста добре направено – стискам палци на новия сериал да ме заплени, но стискам много здраво, защото и аз като Мур мразя филми за болници и болести 🙂