Тийнейджъри призовават мъртви

На 15 април излиза „Призоваването“ – първа част от тийн-трилогията „Най-тъмните сили“ на Кели Армстронг и ИК „Колибри“.

Поредното литературно изкушение за тийнейджърите ще се казва „Призоваването“.

15-годишната Клоуи Сондърс иска единствено да среща нови приятели, да излиза с момчета и всичко да продължи постарому. Но вече дори не знае какво означава това. Всичко започва в деня, когато вижда първия си дух, а духът – нея. Сега призраците са навсякъде и няма да я оставят на мира. За капак на всичко, някак си се озовава заключена в Лайл Хаус, „специален дом“ за проблемни тийнейджъри. И все пак Лайл Хаус не е това, което изглежда. Съквартирантите на Клоуи са нещо повече от това, за което се опитват да се представят. Въпросът е на чия страна са те. А тя трябва да разкрия тъмните тайни на Лайл Хаус… преди скелетите да се върнат за нея.

Кели Армстронг е авторка със сериозен стаж зад гърба си. В кариерата си досега тя има 20 романа и немалко награди. Когато в училище я разпитвали за кукли и приятелки, тя неизменно си представяла зомбита и марионетки-злосторници. И докато преподавателите й се съвземали от ужаса, Кели Армстронг растяла… Сега продължава да разказва истории за духове, демони и върколаци, доброволно изолирана в „тъмницата“ на своето въображение.

Излишно е да споменаваме, че „Призоваването“ е хит на запад и вече е любима на много читатели в над 20 страни. Тя е позната дори на феновете на жанра в България – редица форуми и сайтове вече са писали за нея и дори има няколко ревюта от хора, прочели я в оригинал. Остава да видим дали отдавна чаканият превод ще се наложи на нашия пазар също толкова добре.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

ниКак

Много разголена корица!!! Срамота + 18!!!!