1

„Дрек” ни показва какъв би бил светът ако всички наркотици бяха разрешени

Филмът наскоро събра необходимите средства за постпродукцията чрез кампания в Кикстартър.

Всяка година по кината излизат множество филми с огромен бюджет, подкрепени от солидни холивудски компании. Покрай тях е лесно да се забрави, че съществуват и друг вид филми, чиито създатели не разполагат с десетки милиони долари за харчене, но в чиито проекти често е вложен повече смисъл, отколкото в блокбъстърите, и които може би си заслужава да се видят. Точно такъв е фантастичният трилър „Дрек”, който ще въведе зрителите в антиутопичната мрачна реалност на 2022-ра година.

Изображение с име: 2
Франк Грийвс (Елиът Коуан) е решен да разнищи мистерията до край, независимо от всичко.

Дрек всъщност е името на елитен полицейски отряд, чиято задача е да следи пазара на наркотици и да отстранява нелицензираните дилъри – явно в реалността на филма всички видове дрога са позволени, стига производителите им да си плащат данъците. Главният герой, Франк Грийвс (Елиът Коуън), който е част от този отряд и бивш наркоман, открива неидентифициран мъртвец, чиято кончина е причинена от нов вид особено опасен наркотик (ако съдим от трейлъра – с разяждащ ефект). Разследването го превръща във враг на най-влиятелната компания производител на дроги – Амбро. В резултат, Грийвс изгубва работата си и минава в нелегалност. За да може да изчисти доброто си име и да се събере с любимите си хора, той трябва да открие самоличността на убития и връзката му с Амбро.

Името на проекта е променяно няколко пъти и макар че на официалната страница в интернет, все още е „Дрек”, на страницата в IMDB, филмът е прекръстен на „Наркополис”, и не е много ясно кой от двата варианта е окончателен.

Изображение с име: 600789_440075156083239_1116058016_n
Режисьорът Джъстин Трефгарн и Джеймс Калис (който ще играе основният злодей Тод Амбро), обсъждат сцена от филма.

Трилърът е създаден от независимата компания TSquared Films; сценарист и режисьор е Джъстин Трефгарн (Justin Trefgarne), а продуценти са Елдар Туви (Eldar Tuvey) и Елиът Коуан („Демоните на Да Винчи”, ”Синбад”). В актьорският състав са включени и други актьори (освен Коуан), познати на феновете на сай-фай жанра, като Джонатан Прайс („Карибски пирати”,”Джи-Ай Джо: Ответен удар”), Елоди Янг (”Джи-Ай Джо: Ответен удар”), Джеймс Калис (”Бойна звезда Галактика”,”Еврика”), Хари Лойд (”Игра на тронове”), което е един от плюсовете на проекта.

Според известния режисьор и един от сценаристите на трилогията „Черният рицар”, Дейвид С.Гойер, проектът е наистина страхотен и заслужава внимание (той вероятно е бил запознат с него, покрай съвместната си работа с Елиът Коуан, който играе Лоренцо Медичи, в новия хит на Гойер „Демоните на Да Винчи”). Освен неговата морална подкрепа, филмът разполага и с материална – от страна на феновете, повярвали в бъдещето му. Преди около седмица те помогнаха на „Дрек” да събере необходимите за постпродукцията двадесет хиляди лири, чрез кампания в Кикстартер, което дава надежда, че филмът относително скоро ще достигне до зрителите, и ще можем сами да преценим дали си струва гледането или не.

Междувременно, можете да видите трейлъра, както и някои допълнителни видеоматериали:

http://www.youtube.com/watch?v=WGbSaDdt2QM

http://www.youtube.com/watch?v=j4QdoCnZx-Y

http://www.youtube.com/watch?v=Z3p2SXZkO9k

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата