Излиза „Синдер“ – приказка от бъдещето

Сирачето всъщност е изключително талантлив механик-киборг, феята-вълшебница е робот с особено отношение към модата, а принцът този път получава нещо повече от обувката на Пепеляшка. Но дори и в бъдещето приказките започват с „Имало едно време…“.

Издателство „Егмонт България“ пуска в понеделник нова фантастика на пазара – романът „Синдер“ от Мариса Мейър. Това е футуристична приказка, първа част от квадрилогията „Лунните хроники“. Главната героиня е добре познатата „Пепеляшка“, но тук пеещите мишки и стъклени пантофки са заменени от хапливи андроиди и механични крака.

Хора и андроиди съжителстват из претъпканите улици на Нов Пекин. Смъртоносна болест опустошава населението. Безмилостните лунни стражи дебнат от космоса и чакат търпеливо да настъпи техният час. Но никой не знае, че съдбата на Земята зависи от едно момиче…

Синдер е киборг с тайнствено минало. Когато доведената й сестра се разболява от коварната болест, мащехата й обвинява нея. А нещата стават още по-сложни, защото красивия принц Кай кани именно нея на императорския бал. Принудена да избира между дълга и свободата, лоялността и предателството, Синдер се оказва в епицентъра на интергалактическа битка, в която, за да защити хората, на които държи, ще трябва да се изправи очи в очи с миналото си.

Тийн-романът е издаден в САЩ миналата година, но и до днес е в топ 20 на бестселърите на Ню Йорк Таймс. Тамошните критици са очаровани от новата научнофантастична интерпретация на приказките от детството и не пестят хвалбите си за Мариса Мейър. Втората книга от поредицата се казва „Скарлет“ и също е сред бестселърите, а у нас тя ще излезе през есента.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

niKak

Хора и андроиди могат ли да се чифтосват??? И какво се получава? Хюманоид или Андроидовек?