1 коментар
bezumna luna-Jim-Butcher

Лунните приключения на Хари Дрезден

В понеделник, 27 май, излиза втората част от поредицата „Досиетата на Дрезден“ – „Безумна луна“. Автор е Джим Бъчър, а издателството – „Колибри“.

Изображение с име: bezumna luna-cccКнига втора от „Досиетата на Дрезден“ и шеста (официално) от Библиотека Галактики – „Безумна луна“ отново ни среща с един от най-симпатичните магьосници във фантастиката, Хари Дрезден.

Откакто през пролетта един черен маг предизвика гангстерска война за контрол върху разпространението на дрога, сътрудничеството на единствения практикуващ магьосник в Чикаго, Хари Блекстоун Копърфийлд Дрезден, с Отдела за специални разследвания на полицията е секнало, а с него и доходите му. Повече от месец основният му работодател (и близък приятел), лейтенант Карин Мърфи, не го е търсила за консултации. Дали е изгубила доверието му или чудовищата са обявили стачка?

През есента обаче се извършват серийни убийства по пълнолуние, и Карин търси съдействието на магьосническия еквивалент на Филип Марлоу. На местопрестъпленията са открити следи от лапи, а жертвите са разкъсани на парчета. Върколаците съществуват ли? Върколаци, които скачат през прозорци и нападат гангстерски телохранители в недовършен строеж на увеселителен клуб. Сдъвкано тяло насред локва кръв на грубия под. И още – хексенволфи, ликантропи, лу-гару, териоморфи…

Полудял агент, който вади пистолет и стреля на месо. Малко в стил кунгфу, малко в стил уестърн и няколко съвсем сериозни заплахи. Дотук… нищо повече от най-обикновен работен ден за единствения истински магьосник на Чикаго. Но както винаги при срещи със създания от Небивалото, нищо не е такова, каквото изглежда. Е, защо се учудвате тогава, че Хари Дрезден не може да си намери приятелка?

„Безумна луна“ е с 312 страници и се предлага за 15 лева.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата